DomovArhivMiklavž in prvi mestni darilni bon

Miklavž in prvi mestni darilni bon

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Miklavžev sejem se bo pričel v petek in bo trajal do nedelje (4. – 6. decembra), in sicer me 12. in 20. uro. Vrhunec bo nedvomno prižig novoletnih luči v soboto, 5. decembra, ob 17. uri. Takrat bo trg obiskal sam sv. Miklavž, ki bo ob spremljavi pevskih zborov koprskih osnovnih šol tradicionalno prižgal novoletno razsvetljavo po mestu. Vse tri dni sejma bo tudi zanimiva izmenjevalnica igrač. Prav tako pa bo vse tri dni na sejmu prisoten lokalni radio s kotičkom želja.

Na sejmu bo pestro tudi otroško dogajanje. Tako bodo na trgu brali pravljice, pripravili delavnice izdelave okraskov iz recikliranih materialov, v nedeljo ob 17. uri pa bo na sporedu otroška predstava »Škratka na delu«. Ob sejmu bodo tudi koncerti Pihalnega orkestra Marezige, Brass benda Glasbene šole Koper, dijakov Gimnazije Koper in pa nastop plesnega centra Fiona.

Na sejmu bo nekaj manj kot 40 stojnic, od tega bo več kot dve tretjini lokalnih ponudnikov. Ponudba bo raznovrstna, od prazničnih daril in okraskov do unikatnih in ročno izdelanih izdelkov, otroških artiklov ter istrskih dobrot. Za kuhano vino bodo poskrbeli gostinci iz mestnega jedra, ki obljubljajo, da obiskovalci ne bodo ostali niti lačni (fuži s tartufi, kostanj, pečen pršut v testu, pekovski izdelki, palačinke, pečene miške, itd.)

Posebno praznično presenečenje pripravljajo tudi mestni trgovci, povezani v Zavod Koper Otok. Na Miklavževem sejmu bodo namreč predstavili prvi mestni darilni bon v Sloveniji. Gre za bon, ki so ga doslej poznali le veliki trgovski centri in bo tokrat prvič apliciran na manjše ponudnike v središču mesta. Za 10 evrov ga bo mogoče kupiti v TIC Koper, pa tudi na sejmu na posebni info stojnici, sicer pa bo bon mogoče unovčiti v 25 koprskih trgovinah. Bon bo v lični embalaži, odpre se v silhueto Pretorske palače, je pa nedvomno korak naprej v mestnem marketingu in bo dodatno obogatil ponudbo v centru mesta, hkrati pa olajšal odločitev, kam po darila.