DomovArhiv»Tomos: ponos Kopra, Obale, Slovenije«

»Tomos: ponos Kopra, Obale, Slovenije«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dogajanje ob letos skoraj že tradicionalnem dnevu odprtih vrat koprske tehniške šole niti tokrat ni razočaralo. Pester program na temo motociklizma in varnosti v prometu, ki so ga posvetili tudi 20 obletnici frizerskega programa, je uvodoma obeležila modna revija, tako kot sleherno leto, pa so lahko tudi letos obiskovalci uživali v predstavitvah najrazličnejših eksponatov.
Bodisi motociklov, triciklov, gokartov bodisi inovativnih izpušnih sistemov svetovno priznanega podjetja Akrapovič in celo izuma dijakov, ki so uspeli sestaviti pravo pravcato vesoljsko plovilo. Med drugim pa je bil dan, s katerim šola obeležuje tudi odprtje novega objekta na Šmarski cesti, ki je svoja vrata uradno odprl prav pred petimi leti, namenjen tudi predstavitvi vseh programov, ki jih že vrsto let izvajajo na Srednji tehniški šoli v Kopru.

Zbrane sta v uradnem delu nagovorila ravnatelj tehniške šole Iztok Drožina in podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, v objektiv pa smo ujeli tudi predstavnika Društva Tomos Steva Vujića, ki nam je med drugim zaupal, da ima društvo v svoji lasti prek 50 dvokolesnikov, katerih cene dosegajo tudi do 3 tisoč evrov. »V društvu imamo tudi nekaj novejših vozil, prototipov, ki smo jih uspeli odkupiti od podjetja Tomos, najbolj pa smo ponosni na motor, ki je na cesti dosegal tudi hitrost 204 km/h«.

Izjave si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku.