DomovArhivMinister Gašperšič odgovore ovija v celofan, župan Popovič mu odgovarja

Minister Gašperšič odgovore ovija v celofan, župan Popovič mu odgovarja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je včeraj izolski župan Igor Kolenc vnovič kontaktiral infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča in ga prosil za jasen odgovor glede predloga za uvedbo lokalne vinjete, so z ministrstva odgovorili, da lokalnih vinjet ne bo možno izvesti že v letu 2016. Kot so zapisali, »po tem, ko naš predlog spremembe cestninske zakonodaje, s katerim smo želeli uvesti možnost poskusne cestninske ureditve, ni bil deležen podpore v državnem zboru, poskusne uvedbe lokalnih vinjet ne bo možno izvesti že v letu 2016, kar je bil naš cilj«.

predor MARKOVEC (2)
Čeprav minister zanika, da je odpisal lokalne vinjete, njegovi odgovori ne zvenijo prav nič prepričljivo.

Dodali so, da bo kljub temu DARS izvedel analizo vplivov uvedbe lokalnih vinjet na vzdržnost cestninskega sistema in da pričakujejo, da bodo rezultati te analize znani v prvi polovici leta 2016.  »Na podlagi tega bodo sprejete nadaljnje odločitve«, pravi minister Peter Gašperšič in dodaja, da je analiza predloga drugačne ureditve tranzitne ceste na obali, ki jo izvaja družba DARS, v teku in da rezultate slednje, na podlagi katerih bodo sprejeli nadaljnje odločitve, pričakujejo v začetku decembra. Dodali so še, da Ministrstvo podpira prizadevanja občin za uresničitev vizije razvoja turizma na obali.

zeleznica
Minister se zdaj posuva s pepelom in pravi, da je železnica med Trstom in Koprom dobrodošla.

Vnovično sprenevedanje ministra Gašperšiča, kot tudi včerajšnji ministrov demanti posameznih izjav Borisa Popoviča na temo lokalnih vinjet, drugega tira in železniške povezave Koper – Trst je župan Boris Popovič pospremil s kratko izjavo, ki ji lahko prisluhnite v spodnjemu avdio posnetku: