DomovArhivEx-tempore Sladka Istra

Ex-tempore Sladka Istra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 20. novembra, bo v Pretorski palači ob 18. uri odprtje potujoče razstave sedmega ex-empora Sladka Istra. Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Koper in Mestna občina Koper sta v okviru prireditve Sladka Istra tudi letos razpisali ex-tempore in odprti atelje.

Potujoča razstava je plod jagodnega izbora, ki ga je letos izmed številnimi sodelujočimi slikarji opravil akademski slikar mag. Tilen Žbona. Izbor je sestavljen iz 16 drugonagrajenih in 4 prvonagrajenih likovnih del. Avtorji slednjih so Boris Koteski, Marina Benčič, Valerija Strežek in Branka Primc-Bera.

Besedna zveza Sladka Istra je tvorila tudi tokrat osrednjo nit likovnega dogodka in ustvarjalce spodbujala h globljemu razmišljanju o prikazu lepega, prijetnega, dobrodejnega in ljubega v zanimivi pokrajini.

Razstava bo na ogled v Pretorski palači vse do 10. decembra. Potem pa se bo preselila v Radlje ob Dravi, Laško, Izolo in Divačo. Odprtje sedmega ex-tempora Sladka Istra bodo glasbeno obarvali člani Obalnega komornega orkestra