DomovArhivLetos bo v Kopru skoraj šest kilometrov svetlobnih verig

Letos bo v Kopru skoraj šest kilometrov svetlobnih verig

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnja okrasitev mesta bo podobna lanski, vendar lahko občani in drugi obiskovalci Kopra računajo tudi na nekaj zanimivih novosti.

Prižig luči, 5.12.2014, foto Vojko Rotar-4051
Tako je bil Titov trg videti lani.

Komunala Koper bo do začetka decembrskega praznovanja postavila skoraj šest kilometrov, natančneje 5.700 metrov svetlobnih verig in zaves z različnimi efekti ter nekaj manj kot 200 novoletnih elementov, med katerimi so sonce, polsonca, led jelke in snežinke, svetlobni oboki z zvezdo, posebni reflektorji in strobo žarnice, ledeni šopki in padajoči dež ter drugi.

Postavljenih bo tudi 5 novoletnih smrek: velika novoletna jelka sredi Titovega trga, poleg nje pa tudi smreke (kovinska ogrodja in svetlobni elementi) na krožiščih pri Zelenem parku in stadionu Bonifka oz. Banki Koper, na Ukmarjevem trgu ob pomorski upravi ter na Ukmarjevem trgu pri otroškem igrišču pred vhodom v mestno kopališče.

Mestna občina Koper bo v praznični december simbolično vstopila v soboto, 5. decembra, ko bo na Titovem trgu ob 17. uri tradicionalni prižig novoletnih luči z nastopom pevskih zborov osnovnih šol Mestne občine Koper in prihodom Miklavža.

Prižig luči, 5.12.2014, foto Vojko Rotar-3898
Tudi letos bo najmlajše ob prižigu novoletnih luči razveselil Miklavž.

Sicer pa bo Titov trg med 4. in 6. decembrom gostil Miklavžev sejem, kjer bo na ličnih stojnicah mogoče izbirati različna darila, primerna za tradicionalno obdarovanje in ob tem okušati sladke dobrote ter se ogreti s toplimi čajem ali kuhanim vinom.

Dejstvo je, da bo letošnji praznični december v Mestni občini Koper zadovoljil prav vsakogar. Na sporedu bodo številni koncerti, med katerimi velja omeniti nastop hrvaških pevk Jelene Rozga in Severine ter slovenske rock zasedbe Šank Rock v šotoru na Bonifiki, ljubitelji kulturnih prireditev pa bodo na svoj račun prišli v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega, kjer bodo različni koncerti in glasbeni nastopi

11., 18. in 21. decembra bodo na sporedu »Zimski večeri pod drevesom« na Pristaniški ulici ob slaščičarni Triglav, kjer bodo okoliški trgovci postavili praznične stojnic in poskrbeli za pester otroški program.

Zadnje decembrske dni bo pestro predvsem v okolici Taverne, kjer se bo odvil niz dogodkov pod okriljem Silvestrovanja v Kopru.