DomovArhivMinuli konec tedna v Kopru dve morski lepotici

Minuli konec tedna v Kopru dve morski lepotici

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto je kot prva Koper obiskala  195 metrov dolga super luksuzna ladja Silver spirit, ladjarja Silverseas Cruises, ki je v Koper pripeljala več kot 500 turistov in približno 370 članov posadke. Srebrni duh sodi med najbolj luksuzne potniške ladje na svetu in svojim gostom nudi izjemno razkošje v šestih restavracijah, fitnesu, centru dobrega počutja, raznih butikih in salonih, kakor tudi v bazenih, ki skupaj dosežejo površino 770 kvadratnih metrov. Ladja je poznana tudi po svojem Stars Supper Club-u, kjer za goste prirejajo najrazličnejše predstave in koncerte, pa tudi po dejstvu, da ima kar 95 odstotkov vseh kabin svoje verande.

Silver spirit je potovanje začela v Benetkah, svojo pot pa nadaljevala proti Splitu, Dubrovniku ter vse do Rima (pristanišče Civitavecchia).

V nedeljo ji je v naše vode sledila 240 metrov dolga ladja Riviera, ladjarja Oceania Cruises, ki je k nam pripeljala približno 1250 potnikov in 800 članov posadke. Osrednji del ponudbe Riviere temelji na gurmanskih užitkih, saj je bila ladja zasnovana za ljubitelje dobre kulinarike in potovanj. Poleg tega jo od drugih ladij razlikuje bogata vinoteka in prostorne kabine. Tudi Riviera je svojo pot začela v Benetkah, iz Kopra pa je v nedeljo popoldan odplula proti Dubrovniku in vse tja do Istanbula.