DomovArhivMočno sneženje in težave v prometu

Močno sneženje in težave v prometu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je snežna odeja ponovno pobelila naše kraje, močno sneženje je že zajelo del Primorske, Notranjske in osrednje Slovenije, zaradi nizkih temperatur so ceste ponekod lahko poledenele. Na prometno informacijskem centru voznike tako opozarjajo na previdnost, zaradi zdrsa tovornega vozila je pri počivališču Ravne na primorski avtocesti proti Ljubljani oviran promet.

Sneženje se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Kot je za STA dejal dežurni meteorolog z agencije za okolje Andrej Pečenko, se nad zahodnim Sredozemljem dela ciklonsko območje, ki bo v naslednjih dneh vplivalo na vreme pri nas. Tako bo danes in v sredo oblačno, predvsem v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo snežilo, v nižjih predelih Primorske pa deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem okoli 6 stopinj C.

V četrtek bo oblačno s padavinami, ki se bodo čez dan nekoliko okrepile. Ob morju bo povečini deževalo, drugod snežilo. Severni oz. severovzhodni veter se bo okrepil, na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja s sunki tudi nad 100 kilometrov na uro, je dejal Pečenko.

V noči na petek se bodo še pojavljale padavine, ki bodo čez dan počasi oslabele, tudi veter se bo nekoliko polegel. “Konec tedna kaže, da bo v soboto oblačno, mogoče s kakšnimi manjšimi padavinami, medtem ko bo v nedeljo delno jasno in v glavnem suho vreme,” pojasnjuje Pečenko.

Kakšne večje ohladitve v prihodnjem tednu po njegovih navedbah ne bo, bo pa teden bolj jasen. Jutra bodo hladnejša s podobnimi temperaturami kot zdaj, torej okoli ledišča.