DomovArhivMOK bo ponovno izbirala Županovo vino in olje

MOK bo ponovno izbirala Županovo vino in olje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pridelovalci vina in oljčnega olja s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper se lahko tudi letos prijavijo na natečaja z največ tremi vzorci vina oziroma oljčnega olja. Vinarji lahko na natečaj prijavijo zgolj vina avtohtonih sort malvazija ali refošk, ne glede na letnik trgatve.

Dokumentacija in prijavnica sta dosegljivi na spletni strani Mestne občine Koper www.koper.si, na voljo pa je tudi v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, na Verdijevi ulici 10, kjer jo lahko vsi zainteresirani dvignejo v času uradnih ur. Izpolnjeno prijavnico in vzorce, oljkarji pa še dodatno kopijo analize kislosti olja, je ravno tako potrebno oddati v sprejemno pisarno Mestne občine Koper.

Najbolje ocenjena, vino in oljčno olje, bosta nagrajena z nazivom Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje 2016, Mestna občina Koper pa bo od zmagovalcev v protokolarne in promocijske namene odkupila najmanj 600 steklenic vina in najmanj 300 steklenic oljčnega olja. Drugo in tretje uvrščeno oljčno olje bosta nagrajena z nazivom Županovo oljčno olje 2016, 1. oziroma. 2. spremljevalec, Mestna občina Koper pa bo od njiju odkupila še po 200 in 100 steklenic oljčnega olja.

Tako županovo vino kot oljčno olje bosta namenjena promociji Mestne občine Koper v letu 2016.

Dodatne informacije so na voljo v Turistični organizaciji Koper, na telefonski številki 05/6646-242.

Naj spomnimo, da je v lanskem letu strokovno ocenjevalno komisijo med vini najbolj prepričal Refošk 2013 iz posestva Polič, med olji pa je laskavi naziv prejel Rok Glavina za olje Šavrin 2014.