DomovArhivPrenovljeni muzej tudi z bogatim programom

Prenovljeni muzej tudi z bogatim programom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nocojšnja slavnostna prireditev bo minila v znamenju bogatega kulturnega programa. Občinstvu se bosta predstavila umetnica, ki svojo veliko ljubezen do glasbe združuje z odvetniškim poklicem, Debora Tundo in vsestranski glasbenik, pianist in skladatelj Alessandro Lupo Pasini.

DSCN8084
Italijanska glasbenika bosta nocoj razvajala koprsko občinstvo.

Maestro Pasini je v svoji dolgoletni in uspešni karieri nastopal s številnimi zvenečimi imeni. Omeniti velja, da je decembra 1999 na zadnjem božičnem koncertu tisočletja na trgu v Betlehemu kot pianist spremljal Katio Ricciarelli, kot pianist in aranžer pa je sodeloval s Fabiom Concatom in kot klaviaturist na koncertih  spremljal številne znane izvajalce, kot so Marco Massini, Mario Biondi,  Laura Pausini, Elisa, Claudio Baglioni, Biagio Antonacci, Alex Britti, Gianna Nannini, Max Pezzali, Cesare Cremonini, Nek, Francesco Baccini in mnoge druge. Od leta 2014 na turnejah v najpomembnejših gledališčih v Italiji pa sodeluje s prvo plesalko milanske Scale Gildo Gelati.

image
Maestro Pasini je v svoji karieri nastopal s številnimi zvenečimi imeni.

Medtem ko bodo danes zvečer v muzeju podelili tudi letošnje občinske nagrade, se bo bogat kulturni program nadaljeval tudi v prihodnjih dneh.

Tako bosta jutri organizirana kar dva vodena ogleda, in sicer ob 12. uri s kustodinjo Brigito Jenko in ob 16. uri s kustosem Markom Boninom. V okviru tedna Palače bo tudi v četrtek, 26. novembra, ob 18. uri, vodeni ogled s kustodinjo dr. Mašo Sakara Sučević. Obiskovalce bodo kustosi pričakali v atriju Palače.

Odprtje razstave »Koprska proga včeraj, danes, jutri« bo v sredo, 2. decembra, ob 11. uri, v 2. nadstropju palače Belgramoni Tacco. Razstavo bo odprl kustos Ivan Simčič.

Ljubitelji kulture, starejši in mlajši, bodo lahko na Ta veseli dan kulture v četrtek, 3. decembra, brezplačno vstopili v koprski kulturni hram. Pokrajinski muzej Koper je ob tej priložnosti tudi letos pripravil zanimiv program.

Četrtkov dan, 3. december, se bo pričel ob 11. uri v Etnološki zbirki na Gramscijevem trgu 4/5, kjer bo predstavitev dopolnitve stalne etnološke razstave »Stkana Preteklost: Pod frakom telovnik« skupaj s kustodinjo Tino Novak Pucer. Dan se bo nadaljeval ob 13. uri z vodenim ogledom Palače, ki ga bo vodil kustos Radovan Cunja, v atriju palače Belgramoni Tacco. Prijetno kulturno dogajanje Tega veselega dne kulture bo sklenil koncert skupine ZAMEE, ki bodo nastopili ob 20. uri, v Piano nobile palače Belgramoni Tacco.

Ta veseli dan kulture, 3. december, ki ga tradicionalno obeležuje vsa Slovenija v spomin rojstvu Franceta Prešerna, ponuja brezplačen vstop v vse kulturne ustanove.