DomovArhivMOK ne bo vložila izpodbojne tožbe

MOK ne bo vložila izpodbojne tožbe

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Takoj po skupščini nas je namreč kontaktiral predsednik uprave Luke Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič in dejal, da je sam prepričan, da so polletni rezultati njegovega uspešnega dela zadosten razlog, da ostane na čelu Luke Luke Koper, in da bi bilo zelo narobe, če bi nekdo mislil, da ostaja na tem položaju samo zaradi tega, ker ga ščiti takšno ali drugačno ozadje. Sam si tega, kot je povedal, nikakor ne želi, ker si tega Luka Luka Koper ter njeni zaposleni ne zaslužijo in izrazil željo, da se Mestna občina Koper odpove napovedani izpodbojni tožbi.

Pojasnil je, da je Luki Luki Koper od septembra, torej v času hude finančne in gospodarske krize, ko velika večina podjetij posluje slabo oziroma katastrofalno, uspelo ne samo povečati njeno kapitalsko vrednost za 80 milijonov evrov, ampak hkrati povrniti zaupanje delničarjev in naložbenikov vanjo in v njene uspehe. Poleg tega je v zadnjem času moč čutiti sinergične učinke sodelovanja podjetja z lokalno skupnostjo in zaposlenimi, kar je bila velika težava vsaj zadnjih nekaj let. Posledica teh dobrih medsebojnih odnosov so številni razvojni projekti, ki so dolga leta čakali po predalih in se sedaj končno pospešeno uresničujejo. Po besedah Mišiča so tako prav odlični poslovni rezultati, dobri finančni in poslovni izidi, nenehna rast vrednosti delnice družbe pa tudi številni drugi uspehi podjetja, doseženi v času njegovega vodenja, več kot dobra garancija za samo družbo Luko Luko Koper in za suvereno odločanje njenih nadzornikov.

MOK za spremembo statuta, a brez tožbe

Ob tem pa naj pojasnimo, da je bila Mestna občina Koper pripravljena napovedano izpodbojno tožbo vložiti neposredno po seji skupščine delničarjev Luke Luke Koper in s tem preprečiti vpis sprememb statuta, vendar smo se nato z argumenti predsednika uprave Luke Luke Koper v celoti strinjali in smo njegovi želji ugodili, zato napovedane tožbe nismo in tudi ne bomo vložili. Še vedno pa ostane osnovna težava, in sicer da že navadna večina nadzornikov, lahko zamenja upravo po lastni želji, kadarkoli, kot spodnje gate. Upamo, da bo ta za gospodarstvo naše države škodljiva vlada, še posebej pa predsednica, čim prej šla domov in tako odprla pot novim, predčasnim parlamentarnim volitvam, na katerih bodo vodstvo naše obubožane države, ki se je znašla v taki nezavidljivi situaciji tudi in predvsem zaradi nje, končno prevzeli sposobni ljudje. In takrat bomo spet spremenili statut Luke Luke Koper in ga zopet vrnili v normalne, demokratične okvire. Svoboda narodu.