DomovArhivV Mestno občino Koper laskav naziv

V Mestno občino Koper laskav naziv

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 16 nagrajenci letošnje PRO.PR konference, ki združuje strokovnjake s področja odnosov z javnostmi z območja nekdanje regije Alpe-Jadran in širše, torej med dobitniki PRO PR Awards 2014, je tudi Mojca Beljan, svetovalka župana za informiranje in vodja službe za odnose z javnostmi Mestne občine Koper. Gre za nagrado, ki jo tretje leto zapored podeljujejo posameznikom za njihov prispevek k razvoju odnosov z javnostmi.

»Izredno sem počaščena, da mi je tako visok forum PRO.PR konference, sestavljen iz samih strokovnjakov PR, podelil nagrado za letošnje leto. Lepo je biti v družbi kolegov in prijateljev, izjemnih in uglednih osebnosti iz Velike Britanije, Belgije, Turčije, Rusije ter držav nekdanje Jugoslavije. V posebno čast si štejem, da mi je nagrado podelil Alex Aiken, izvršni direktor komunikacij v vladi Velike Britanije. Kot sem dejala na slovesni podelitvi, pa je imela letošnja konferenca še poseben čar, saj je bila v Sarajevu, mestu na stičišču kultur in s prečudovitimi ljudmi. Hvala tudi Danijelu Koletiču in njegovim sodelavcem iz Apriori komunikacij, ki že dvanajst let zapored združujejo in posredujejo najnovejša spoznanja stroke.«

Odlikovanje MB-8349

V svojem zahvalnem govoru pred 200 udeleženci letošnje konference in številnimi novinarji je poudarila, da prejeta nagrada ni le priznanje njej sami, ampak je to priznanje Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču, ki že tretji mandat prepoznava pomen področja odnosov z javnostmi in komuniciranja z različnimi javnostmi. Prepričana je, da PR ni zgolj poklic, ampak gre za poslanstvo, ki ga moraš živeti z vsem svojim bistvom. Srečevanja, izmenjava izkušenj, kakovostna predavanja na PRO.PR konferenci pa ji vsakič znova dajo nov zagon, vlijejo novo upanje, nova znanja, predvsem pa jo obogatijo z izkušnjami praks kolegov iz Evrope in sveta.

podelitev

Mojca Beljan je v PR vode zajadrala iz novinarstva pred dvanajstimi leti. Tedanji prelomni trenutek je marsikdo, ki je spremljal njeno izredno uspešno večletno novinarsko in uredniško udejstvovanje v časopisu Primorske novice, ocenil kot prestop na drugo stran. Sama pravi, da temu ni tako, saj je mogoče med obema poklicema potegniti vzporednice. Poleg tega, da gre pri obeh za poslanstvo, v katerega moraš verjeti in s katerim, čeprav korak za korakom, spreminjaš svet. Predvsem pa moraš svoje delo opravljati s srcem. Pri svojem delu se zato ni nikoli sprijaznila z oznakami nekaterih, da so piarovci in novinarji na različnih bregovih, predvsem pa se niti danes ne strinja s tistimi, ki imajo sedmo silo za sovražnike PR, za tiste, ki se jih je treba bati kot hudič križa. Celo nasprotno, s pravimi argumenti je moč prepričati še tako trdovratnega novinarja, še tako velikega skeptika.