DomovArhivMOK poskrbela za nemoteno delovanje gasilcev

MOK poskrbela za nemoteno delovanje gasilcev

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V MOK, poleg Gasilske brigade Koper, gasilsko javno službo opravlja še deset teritorialnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so povezana v Obalno gasilsko zvezo Koper.

Koprska občina je prostovoljnim gasilskim organizacijam v občini za nemoteno delovanje letos namenila dobrih 136 tisoč evrov, medtem ko je za nakup gasilskega vozila GVGP-1 za PGD Dol namenila 65 tisoč evrov, še dodatnih 72 tisoč evrov pa je občina rezervirala za plačilo obrokov leasinga za nakup gasilskih vozil s cisterno GVC16/25 za prostovoljna gasilska društva.

Občina vsako leto zagotavlja tudi sredstva za zdravniške preglede prostovoljnih gasilcev in sredstva za kritje požarnih straž v času razglasa povečane požarne ogroženosti v naravnem okolju.

Investicije nabav gasilske opreme potekajo skladno s programom Obalne gasilske zveze Koper. V letih 2015-2017 planirajo še nakup gasilskih vozil za gozdne požare za PGD Movraž, PGD Gradin, PGD Hrvatini in PGD Babiči, ki jih bo MOK financirala iz sredstev požarnega sklada in dodatnih sredstev pridobljenih na razpisu Uprave RS za zaščito in reševanje.