DomovArhivMotoristično vzdušje tudi v Kopru  

Motoristično vzdušje tudi v Kopru  

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalno srečanje lastnikov motorjev Harley Davidson bo letos gostila slovenska Obala. Ta je že praktično od začetka leta, ko je bilo srečanje uradno potrjeno, razprodana, kar ravno te dni občutijo tudi Portorožani. Mesto so namreč že v začetku tedna dobesedno preplavili hrumeči motorji, ki v Sloveniji ostajajo vsaj do nedelje, nekateri tudi dlje.

Glavno prizorišče štiridnevnega dogajanja bo portoroška plaža Meduza in ploščad,  vendar se bo dogajanje razpotegnilo vzdolž celotne obale, vse do Pirana na eni in Lucije na drugi strani, motoristično vzdušje pa bo zajelo tudi Koper in Izolo. V soboto, 18. junija, se bo namreč 4.000 motociklov Harley-Davidson odpravilo na revijalno vožnjo, in sicer iz Lucije bodo krenili ob 11. uri, se peljali mimo Sečovelj, Dragonje po Šmarski cesti v Koper.

Prevozili bodo del Pristaniške ulice, med krožiščem z Ljubljansko cesto in krožiščem s Piransko ulico, kjer jim boste lahko skupaj z animatorji zaželeli dobrodošlico. Nato pa bodo krenili proti Žusterni, ob morju do Izole in nazaj v Portorož.

Sicer bo jubilejno 25. evropsko srečanje H.O.G.® Rally eklektična mešanica žive glasbe, didžejev in zabave, v vasi H.O.G. Village si boste lahko ogledali razstavo najnovejših letošnjih modelov Harley-Davidson, obiskali območje za demonstracijske vožnje, kupili spominke Harley-Davidson v maloprodajni vasi, uživali v odlični lokalni hrani in pijači ter obiskali legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v Piranu, lepem bližnjem mestu. Lahko boste uživali tudi v večeru amaterskega boksa, ki ga bo v skladišču soli Monfort v Portorožu organiziral Boks Klub Portorož.

harley program

Obiskovalci bodo lahko preizkusili tudi celotno paleto vozil Jeep, kupili uradne spominke Jeep Merchandise in uživali v gostoljubnosti znamke Jeep, člani združenja H.O.G pa bodo lahko izkoristili omejeno ponudbo ugodnosti za nakup novega vozila Jeep. Vsekakor bo celodnevni program še toliko bolj začinjen v večernih urah, vse večere se namreč obetajo glasbeni presežki. Danes bodo za glasbo skrbeli Hornets, Prismojeni profesorji Bluesa in Soulfingers in Leni Kravac, jutrišnji večer, ki se bo začel prav tako ob 19. uri, pa bodo popestrili The Authentics, Lucky Cupids, Happy Ol’ McWeasel in Cowboys from Hell.

Motoristično parado bodo v soboto pospremile zapore cest. Od 9.30 do 11. ure bo tako za promet delno zaprta Cesta solinarjev od krožišča pri pošti na cesti Obala do Centra za starejše občane, zapore pa se obetajo tudi v Kopru. Med 11. in 14. uro bo tako promet oviran tudi na Ljubljanski cesti, delu Pristaniške (od krožišča pri vratih Muda, do krožišča s Piransko cesto), in na Piranski cesti vse do krožišča pred nadvozom Semedela.    

Potek parade HD skozi Koper 18.6.2016