DomovArhiv»Na prostovoljce smo lahko ponosni«

»Na prostovoljce smo lahko ponosni«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Z akcijo, ki že od srede 90. let poteka vsako leto, posebno pozornost posvečajo varnosti otrok, ki se vsak dan napotijo od doma do šole in nazaj. Tako je tudi letos v prvih dneh šole za varnost najmlajših ob šolskih poteh v Mestni občini Koper skrbelo več kot 60 upokojencev, ob spremstvu policistov in občinskih redarjev.

DSC_0251

Današnji sprejem in pogostitev v najlepši palači je letos popestrila okrogla miza, na kateri so spregovorili pomočnik komandirja Policijske postaje Koper Iztok Knap, ki je poudaril, da »smo na naše prostovoljce lahko zelo ponosni«, občinski inšpektor Peter Donaval, ki je predstavil aktivnosti glede urejanja prometa na različnih prometnih površinah, ravnateljica osnovne šole Istrskega odreda Gračišče Vanja Košpenda, predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Koper Milivoj Trbižan, ki je govoril o projektu pridobivanja kolesarskega izpita na osnovnih šolah in predsednica Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper Cvetka Jagodič.

Podžupan Peter Bolčič je med drugim poudaril, da je prepričan, da bodo z vso pomočjo prostovoljcev in strokovnim delom vseh sodelujočih tudi v prihodnje uspešni. Navsezadnje je varna pot v šolo največja nagrada za opravljeno delo in vzpodbuda za nadaljnje delo organiziranja novih projektov in zamisli.

Sicer pa se na koprski občini zavedajo, da smo za varnost šolarjev in otrok odgovorni prav vsi. V prvi vrsti vsekakor starši, poleg njih pa tudi izobraževalne ustanove, državni organi, lokalne skupnosti in civilna družba.