DomovArhivSaj ni res, pa je!

Saj ni res, pa je!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Le nekaj dni pred tem, ko so želeli občinski uslužbenci prvič javno obrati štiri »županove oljke« na zelenici med dvema upravnima stavbama na Verdijevi ulici v Kopru, ki so letos povrh vsega obilno obrodile, jim je načrte prekrižal neznanec.

Ta je minuli konec tedna v globoki noči kar dobri dve uri nonšalantno trgal sadeže, z njimi polnil črno plastično vedro, z obranimi, tujimi (!), oljkami pa si je najmanj in to brezplačno zagotovil del letošnje ozimnice. V Mestni občini Koper so nad takim ravnanjem zgroženi, zato so policiji že podali predlog za pregon proti neznanemu storilcu. Ta si bo pri ugotavljanju identitete lahko pomagala s posnetki nadzornih kamer.

Bolj kot dejanska škoda, ki znaša približno 500 evrov ter skoraj do obisti in nestrokovno obrana drevesa, ki kažejo žalosten videz, je zaposlene v občini prizadelo dejstvo, da so ves oktober potrpežljivo čakali in opazovali, kdaj bodo oljke dozorele in kdaj bo napočil pravi čas za skupno obiranje oljk na Verdijevi ulici. Ko pa so končno določili datum obiranja, jim je, tebi nič, meni nič, načrte prekrižal brezbrižen neznanec. Razočarani so nad zahrbtnim dejanjem človeka, ki se je nad oljke spravil kar sredi noči, saj bi mu jih zaposleni, v kolikor bi seveda za njih zaprosil, rade volje odstopili oziroma ga povabili na skupno obiranje ter na druženje. Tako pa v spomin na letošnjo obilno bero pričajo le prečudovite fotografije županovih oljk…