DomovArhivNa stojnicah Sladke Istre več kot 500 različnih sladkih izdelkov

Na stojnicah Sladke Istre več kot 500 različnih sladkih izdelkov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sladka Istra 2015, za katero so se organizatorji prireditve odločili, da jo izpeljejo na prostem, bo prav gotovo zadostila še tako zahtevnim okusom. Tako bo  tudi letošnja prireditev odlična priložnost za okušanje tipičnih istrskih sladic, čokoladnih dobrot, pit, tort, bio in presnih sladic in drugih slovenskih ter mednarodnih sladkih izdelkov. Poskrbljeno bo tudi za vaše pasje prijatelje, saj boste na eni izmed stojnic našli sladke izdelke, ki bodo namenjeni prav vašim ljubljenčkom.

Tudi najmlajšim obiskovalcem Sladke Istre na prireditvi nikakor ne bo dolgčas. Ti se bodo lahko zabavali na napihljivih otroških igralih, ki bodo postavljena na Ukmarjevem trgu, se udeležili ustvarjalnih in kuharskih delavnic, delavnic izdelave sladkih lizik, lutkovnih predstav in sladkih pravljičnih rajanj.

Sicer pa bodo tudi letošnjo Sladko Istro zaznamovale tudi slaščičarske in kuharske delavnice ter spremljevalni program, v sklopu katerega velja omeniti sobotni Dnevnikov humanitarni tek, s katerim bodo pomagali otrokom s posebnimi potrebami, pa regato Burin Yachting Club za Pokal Slovenije, slikarski Ex-tempore in seveda sobotni koncert Tulia Furlaniča ob 50. obletnici delovanja.

Letošnja novost festivala je sobotno tekmovanje v dobrodelni peki palačink, v katerem se bodo sprva pomerile znane osebnosti, nato pa še drugi palačinko-peki, ki bodo tekmovali v tem, kdo bo uspel speči in prodati več palačink, izkupiček tekmovanja pa bodo namenili društvu Sožitje.

Nedeljsko dogajanje bo nekoliko bolj umirjeno, a zato nič manj privlačno. Prireditev se bo sklenila v nedeljo s svečano podelitvijo priznanj Sladke Istre 2015, ko bodo v koprskem mandraču razglasili zmagovalce natečajev »Muškat Sladke Istre 2015«, »Najizvirnejša sladica Istre« in »Naj Torta Sladke Istre« za leto 2015 ter zmagovalce slikarskega EX-tempora »Sladka Istra 2015«.

Zaradi prireditve bo v soboto in nedeljo, 19. in 20. septembra 2015, za promet popolnoma zaprta Pristaniška ulica od koprske tržnice do Ukmarjevega trga med 9. in 19. uro, prav tako ne bo možno parkiranje na Ukmarjevem trgu, in sicer od četrtka, 18. 9., od 16. ure, do nedelje, 20. 9., do 24. ure.

Zaradi prireditve bo od petka, 18. septembra 2015 od 19. ure do nedelje, 20. septembra 2015 do 20. ure popolnoma zaprto tudi asfaltirano parkirišče pri parkomatih za tržnico.