DomovArhivNa vino in čokolada festu v Brtonigli se bo predstavila tudi slovenska Istra

Na vino in čokolada festu v Brtonigli se bo predstavila tudi slovenska Istra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji festival čokolade in vina, ki ga že četrto leto zapored gostijo v Bertonigli, bo poseben tudi zato, ker se bo v srcu hrvaške Istre s svojimi dobrotami predstavljala tudi Sladka Istra. Na stojnici se bodo tako v okviru ponudbe slovenske Istre predstavljala okusna vina kleti Hreščak in Montis, družbo pa jim bodo delale čokoladne pregrehe čokoladnic Da Ponte in Tramontana.

Tudi sicer bo dogajanje v okviru festivala Choco & Wine nadvse pestro, različni ponudniki (24) se bodo s široko paleto raznovrstnih čokoladnih izdelkov, od pralinej, tort, dražejev, do lizik in celo čokoladnega rahatlokuma, kot tudi pestrim naborom vin predstavljali skozi ves dan, prav tako bodo lahko obiskovalci med 12. in 20 uro občudovali izdelavo čokoladne skulpture pod spretnimi prsti mojstra Stefana Comellija. Ta bo skušal iz čokolade ustvariti relief Brtonigle s kanjonom Škarline, po katerem bo namesto vode priteklo vino.

Ob 13. uri bo na sporedu čokoladni šov Ville Soši & Lino, ki bo razveselil predvsem mlajšo generacijo, ob 15. uri pa sledi še predstavitev slaščičarskega mojstra Micheleja Gentileja, ki se bo predstavil v šovu Gustolato. Ob 16.30 vsi vabljeni na vodeno degustacijo, katere tema bo spojitev odličnih vin Cattunar in čokolade, uro kasneje pa bo na oder stopila zvezda hrvaškega resničnostnega šova The Voice Gordan Gregurović-Gogo, ki bo obiskovalce zabaval vse do 20. ure.

Brtonigla Adventure Trek

Brtonigla pa bo v soboto gostila še en dogodek, ki bo sicer nekoliko bolj športno obarvan. In sicer 6. Brtonigla Adventure Trekk, ki se ga bo udeležilo prek 300 tekačev iz Hrvaške, Slovenije in Madžarske. Tekmovali bodo v treh različnih kategorijah, ultra kategoriji (50km) s startom v Brtonigli, planinski kategoriji (25km) s startom v Umagu in fun & run (10km) kategoriji, katere start bo prav tako v Brtonigli.