DomovArhivKanarčki odleteli na Malto – v soboto jih čaka tekma z Aalesundom

Kanarčki odleteli na Malto – v soboto jih čaka tekma z Aalesundom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes, le slab dan po povratku z devetdnevnih priprav v Medulinu, je večji del ekipe FC Koper odletel še na Malto. Tam jih čaka tridnevni pripravljalni program, ki ga bodo sklenili s sobotno tekmo proti norveškemu prvoligašu Aalesundu.

stuac1

Sicer pa je za varovanci srbskega stratega Slavka Matića obdobje zahtevnih treningov in priprav na drugi del sezone, kot nam je pojasnil sam Matić, je imela ekipa v 36 dneh, v katerih so opravili kar 48 treningov in odigrali 6 tekem, samo 4 proste dneve. Veliko so delali na fizični pripravljenosti in vzdržljivosti, zato je bilo veliko tudi treniranja v fitnesu. Plod trdega dela se je, kot nam je še zaupal, pokazal na zadnji tekmi proti ekipi Borac iz Banja Luke, na kateri so koprski fantje dali vse od sebe, opravili so vse, kar so morali in kar je bilo dogovorjeno, hitro so tudi zadeli in večji del tekme imeli igro povsem pod nadzorom.Fizično so fantje dobro pripravljeni, sledi pa še uigravanje,” je še povedal Matić in dodal, da bo za to potrebno še nekaj časa, saj ima Koper veliko število novih igralcev, ki so se klubu priključili šele zadnji mesec.

Matić je v intervjuju za naš medij nekaj besed namenil tudi odličnemu novemu vratarju Vjekoslavu Tomiću, ki je pred tem branil mrežo številnih ekip, med drugim Splita, Međimurja, Hajduka, ekipe Sheriff Tiraspol iz Moldavije, turškega Kardemira Karabüksporja in Khazarja Lankarana iz Azerbajdžana. Tomić se je klubu priključil šele pred dobrim tednom dni, prišel pa je kot konkurenca dosedanjim vratarjem Kahlini in Adamu.

Mlad in nadobudni vratar hrvaškega rodu, je za koprski klub zaigral že na zadnji pripravljalni tekmi proti Borcu iz Banja Luke, kjer je ekipa FC Koper resnično dala vse od sebe. Že v prvem polčasu sta namreč mrežo nasprotnika zadela Jaka Štromajer in Albert Riera, kmalu pa je sledila še ena lepa in prodorna akcija, ki pa se je zaradi piska glavnega sodnika, ta je namreč dosodil nedovoljen položaj, končala z razveljavljenim zadetkom. Oba zadetka in razveljavljen gol si lahko pogledate v spodnjem videu.