DomovArhivZahvala županu Borisu Popoviču

Zahvala županu Borisu Popoviču

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so zaposleni Luke Koper županu Mestne občine Koper Borisu Popoviču poslali pismo, v katerem se mu zahvaljujejo za podporo razvoju Luke in pristanišča. Pravijo, da so županu, ki se je med prvimi podpisal pod Izjavo o podpori slovenskemu pristanišču, k podpisu pa pozval vse javne zavode, sklade in javna podjetja v občinski lasti ter širšo javnost, hvaležni za zgled, saj mu s podpisi sledijo številni, med drugim vse več županov.

Svet delavcev županu Popoviču sporoča, da so zbrali več kot enajst tisoč podpisov, z akcijo pa bodo nadaljevali, dokler ne dobijo zagotovil, da »se bo razvoju pristanišča nudila ustrezna podpora.«

»Luka Koper in pristanišče sta zelo pomembna tako za posamezno občino kot za širšo regijo, v kateri živimo, zato verjamemo, da moramo z združenimi močmi glasno povedati, da se zavzemamo za ustrezne pogoje nadaljnjega uspešnega delovanja pristanišča, » pravijo in dodajajo, da so kot zaposleni zaskrbljeni za svoja delovna mesta, saj so lahko ta z napačnimi in nepremišljenimi odločitvami pristojnih v državi (odlašanje z II. tirom, vpeljava pristaniške uprave, iskanje tujih vlagateljev za nove pristaniške kapacitete,…) izpostavljena velikim tveganjem.

»Vidimo, kaj se je dogajalo z drugimi podjetji v naši regiji in ne bi želeli, da kaj takega doleti tudi Luko Koper, ki ima toliko večji vpliv na lokalno, regionalno in državno gospodarstvo.

Luka Koper dosega v svoji dejavnosti rekordne rezultate, ki so prepoznani v mednarodnem prostoru, zato radi ponosno povemo, da svoje delo poznamo, ga dobro in skrbno opravljamo ter smo ga sposobni podobno opravljati tudi v bodoče,« končujejo svoje pismo zahvale županu Borisu Popoviču.