DomovArhivNaj bo pot v šolske klopi v prvi vrsti varna!

Naj bo pot v šolske klopi v prvi vrsti varna!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prve dni septembra bo tudi letos dobro poskrbljeno za varno pot v šolo, še posebej nadobudnežev, ki bodo v šolske klopi sedali prvič. V Mestni občini Koper bodo za to še posebej skrbeli Občinski redarji in Policija, prostovoljna gasilska društva in prostovoljci, predstavniki posameznih krajevnih skupnosti in društev upokojencev koprske občine.

Mestno redarstvo bo skupaj s policisti in prostovoljci v okviru projekta Varna pot v šolo poostren nadzor prometa izvajalo prvih štirinajst dni v septembru, in sicer v času prihoda in odhoda učencev v šolo, predvsem na nevarnejših točkah, kot so prehod za pešce pri osnovni šoli Koper, na Pristaniški cesti v Kopru, na krožišču OŠ Antona Ukmarja na Markovcu in v okolici šole Dušana Bordona. Varno bo tudi v zaledju, kjer so se tudi letos projektu priključila številna društva upokojencev in prostovoljni gasilci, ki bodo skrbeli, da bodo prvi šolski dnevi za male nadobudneže varni ter da ne bi prihajalo do nevšečnosti.

Tako kot vsako leto se je tudi letos na Mestni občini Koper pred tem sestala delovna skupina za spremljanje aktivnosti »Varna pot v šolo«, ki deluje v okviru Varnostnega sosveta. Na sestanku so obravnavali problematiko vezano na prometno varnost – pregledali so nevarnejše odseke dostopnih poti, morebitno pomanjkljivo prometno signalizacijo, urejenost postajališč in šolskega okolja in se dogovorili o aktivnostih v prvih dneh novega šolskega leta. Poleg tega so policisti vodstva šol opozorili na dolžnost varovanja otrok na šolski poti ter skupaj z njimi pripravili načrte varnih poti v šolo in predlagali morebitne spremembe prometne ureditve.