DomovArhivNaj športnik Slovenske vojske 2014

Naj športnik Slovenske vojske 2014

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Častna gosta včerajšnje slovesnosti v Gledališču Koper sta bila minister za obrambo Janko Veber in načelnik generalštaba Slovenske vojske (SV) generalmajor Andrej Osterman, v imenu Mestne občine Koper pa se je prireditve udeležil podžupan Peter Bolčič, ki je prisotne tudi na kratko nagovoril. Kot je povedal je Koper športno mesto, ki zadnja leta veliko vlaga prav na področje športa in da prav zato Slovenska vojska ne bi mogla najti primernejšega mesta za organizacijo tega dogodka. Zbranim sta nekaj besed namenila tudi častna gosta, ki sta se zahvalila gostiteljici, Mestni občini Koper, Veber pa je ob tem dodal še, da si želi, da bi se ta tako pospešeno razvijala še naprej.

Sledila je podelitev nagrad in priznanj najboljšim posameznikom in ekipam v strelski ligi, orientacijski ligi in v tekmovanju oddelkov, razglasili pa so tudi najboljšo športno enoto, brigado, polk ter športnice in športnike glede na dosežke na posameznih tekmovanjih. Nagrade so prejeli tudi najboljši v športni enoti SV (ta zaposluje 61 vrhunskih športnikov in štiri trenerje), ki so v minulem letu tekmovali na olimpijskih igrah, svetovnih, evropskih prvenstvih in v okviru Nata ter osvojili skupno 23 medalj. Med njimi tudi olimpijski bron, ki ga je v Sočiju osvojila biatlonka Tea Gregorin. Sicer so si odličja prislužili tudi številni Primorci, med njimi kanuist Luka Božič, kajakaš Nejc Žnidaršič, športna plezalka Tina Markovič, gorska kolesarka Tanja Žakelj ter jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol. Posebno nagrado za športno-humanitarno dejavnost je prejel triatlonec, osebni trener in pobudnik številnih dobrodelnih akcij Matej Markovič, sledila pa je še podelitev priznanj za naj športnika Slovenske vojske. Najboljša športnica je tako postala poročnica Mojca Flerin, najboljši v moški konkurenci pa praporščak Iztok Arbajter.

Prireditev v dvorani koprskega hrama kulture so s svojim nastopom popestrili otroci pevskega zbora OŠ Koper v spremstvu Slavka Ivančiča, plesalci Plesne šole Fiona ter plesno akrobatska in gledališka skupina Flip.