DomovArhivNardin v.d. direktorja Splošne bolnišnice Izola

Nardin v.d. direktorja Splošne bolnišnice Izola

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

To so storili po tem, ko so se odločili, da za direktorja SBI ne imenujejo niti enega od štirih kandidatov, ki so prišli v ožji izbor, med katerimi so bili dosedanji direktor bolnišnice Jani Dernič (mandat mu je potekel včeraj), nekdanji finančnik Andrej Pavletič, zaposlen v bolnišnici Andrej Starc in nekdanja strokovna direktorica bolnišnice na Jesenicah Sandra Tušar.

Radivoj Nardin, ki je pred leti vodil stranko SDS v Izoli in bil tudi predsednik sveta zavoda Zdravstveni dom Izola, zahtevanih izkušenj za to delovno mesto nima, saj jih kot v.d. niti ne potrebuje, je pojasnila predsednica sveta zavoda SBI Janja Pavšič. Ob tem pa dejala, da so na svetu zavoda ugotovili, da bi bilo najbolj primerno za vršilca dolžnosti imenovati enega izmed članov sveta zavoda, ker so ti edini, ki poznajo strukturo, zaposlene in poslovanje bolnišnice, da je za ta vmesni čas do novega razpisa še najmanjša škoda, ki jo lahko naredijo.

primorska 06.04.2010, izola, radivoj nardin, foto maja cergol

Dogajanje ob imenovanju novega v.d. direktorja izolske bolnišnice je komentiral tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič, ki je dejal, da se občina, ki ima svojega predstavnika v svetu zavoda, in sicer Marka Štrkalja, od le-tega distancira in da se opravičuje prebivalkam in prebivalcem vseh občin, uporabnikom izolske bolnišnice, da je do tega sploh prišlo. Kot je povedal, so bili sami naklonjeni podaljšanju vedejevskega mandata obstoječemu direktorju oziroma da bi to mesto zasedel nekdo izmed zaposlenih v bolnišnici, ali pa kvalificiran kader od zunaj, za katerega so tudi že imeli kandidata, ki bi bil pripravljen sprejeti to funkcijo. “Spet se nekaj prikriva in mučka, višek netransparentnosti pa je tajno glasovanje o vedejevstvu direktorja regijske bolnišnice, kar je porazno, saj vendar nismo v vojni. Gre namreč za najbolj pomembno in največjo zdravstveno ustanovo na Obali ter nenazadnje za enega največjih delodajalcev, ki je že tako vsa leta v nezavidljivem stanju, to pa se iz leta v leto še poslabšuje. Ta poteza je milo rečeno neresna in očitno zasleduje ozke politične interese nekaterih posameznikov. Že do sedaj je bilo nekaj spornih imenovanj na čelo tega zavoda, to zadnje je pa višek,” je bil jasen Popovič in poudaril, da je edini, ki je nasprotoval tajnemu glasovanju Marko Štrkalj, član sveta zavoda s strani Mestne občine Koper. “Tak način delovanja sveta zavoda, ne bo nikdar privedel do normalizacije stanja v naši edini regijski bolnišnici. Tajno glasovanje za v. d. direktorja bolnišnice, to je nedopustno!”