DomovArhiv»Nas vse počasi mineva potrpljenje, ko smo prisiljeni vohati smrad, ki zaudarja iz odškodninske družbe in koalicijskih hlevov«

»Nas vse počasi mineva potrpljenje, ko smo prisiljeni vohati smrad, ki zaudarja iz odškodninske družbe in koalicijskih hlevov«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Stare pred ponedeljkovo skupščino delničarjev nima nobenih pričakovanj. »Danes je namreč vsakomur kristalno jasno, čemu je bila skupščina sklicana. Verjetno zato, da popravi zmedo, ki jo je ustvaril SOD z imenovanjem nekompetentnih in politično usmerjenih nadzornikov. Naj se vprašajo po zdravju tisti, ki so jih predlagali in naj čim prej razmislijo o lastnem odstopu, saj nas vse počasi mineva potrpljenje, ko smo prisiljeni vohati smrad, ki zaudarja iz odškodninske družbe in koalicijskih hlevov. V Luki imamo domala mesec dni predsednika uprave, ki je bil zakonito imenovan, pa še do danes niso z njim sklenili pogodbe o poslovodenju, s katero bi določili naloge in obveznosti in razmejili odgovornosti. Kje je tu interes kapitala, se vprašam. Če bi namesto Mišiča dobili v upravo kakšnega zmeneta, bi verjetno doživeli kaj hitro podoben nered, kot so ga vajeni na SOD. Verjetno je pa prav to tisto, kar hočejo samooklicani lastniki. Tudi drugače ne priznavam legitimitete skupščini in z njihove strani imenovanih nadzornih svetov. Zavedati se moramo namreč, da je država zaplenila premoženje Luke Koper in ga upravlja pod pretvezo, da je njeno. Še v tem letu bomo terjali nazaj, kar so ustvarile roke z Obale, Krasa in Brkinov. In če so jo že sklicali, bo skupščina delničarjev Luke Koper pravi uvod, da postavimo zahteve za vrnitev zaplenjenega premoženja v roke tistih, ki so ga ustvarjali, ga ustvarjajo ali so zanj pošteno plačali«, je za portal ekoper.si povedal Matjaž Stare.

 

Kako pa ocenjuje delo Gašparja Gašparja Mišiča?

 »Kako lahko ocenjujem Gašparja Mišiča ? Nikakor ne drugače, kot skozi kritiko svojega bivšega dela. V tem kratkem času, prej se namreč nisva poznala, sem prvič začutil, da smo ujeli veter v jadra, ki nas bo pognal iz stagnacije. To cepetanje na mestu, brez odločitev in pometanjem problemov pod preprogo, je tudi mene nekoliko otopilo. Mislim, da so se končala mučna leta zavijanja v meglo, ko smo neodgovornega kozla, za napake tepli po njegovi senci. Mišič je človek, ki je nepopustljiv do sebe in drugih, ki se ne zavedajo, kakšne so njihove dolžnosti. Je odločen, pronicljiv in neposreden. Slepomišenja ne prenese in tudi druge njegove osebnostne lastnosti, kažejo, da gre za človeka, ki ve kaj dela in kaj hoče. Osebno sem preizkusil njegov značaj in emocionalni odziv. Ni zamerljiv in spletkarskega značaja, kar sta izjemni vrlini in hkrati upanje za zaposlene v Luki Koper, da bo dinamika medsebojnega sporazumevanja na različnih ravneh, lahko krenila v smer skupnega interesa in doseganja spodbudnejših poslovnih rezultatov. V slabih desetih dneh sodelovanja z Gašparjem, sem se naučil o korporativnem upravljanju in obvladovanju sistema bistveno več, kot v vseh treh letih odkar sem v Luki. In to pove vse!«, pravi Stare.  

Objavljamo odprto pismo delavskega direktorja in člana uprave Luke Koper Matjaža Stareta predsedniku uprave SOD Tomažu Kuntariču.

»Od medijskega kiča do medijskega linča je zgolj korak«

Gospod Tomaž Kuntarič

Namenoma izpuščam besedo »spoštovani«, ker je to izraz, ki si ga mora človek zaslužiti. Z vašim podcenjevalnim odnosom do predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu Luke Koper in do zaposlenih nasploh ter demagoškim spreobračanjem dejstev in zavajanjem javnosti v Odmevih, pa sem se izognil tovrstnemu pridevniku. Uporabljam ga namreč izključno za zaslužne in častne ljudi, s pokončno hrbtenico in čistih namenov. Težko, izredno težko boste mene in druge gospod Kuntarič, po tistem kar ste izrekli v Odmevih, prepričali, da ne služite pritlehnim političnim in lobističnim interesom ter patološkem odzivu prizadetosti SD, DESUS in DL.

Vedite, da mi ni bilo niti malo vseeno, kot človeku, humanistu in demokratu, ko sem vas gledal, s kakšno bolečo skepso ste razlagali vesoljni Sloveniji, 27. avgusta v Odmevih, kako sta dve interesni skupini, lokalna skupnost in zaposleni, prevzeli vajeti v Luki in povsem zanemarili interes lastnika. Moram, kar takoj priznati, da najprej nisem najbolje dojel, zakaj je pravzaprav šlo. So v času moje odsotnosti nadomestili notranja vozila z ekološko sprejemljivejšimi kočijami in konji in ob tem dogodku pozabili povabiti predsednico vlade in prečastitega Pahorja, da poženeta v pogon novo pridobitev.

Posvetilo se mi je šele trenutek kasneje in takrat , verjemite, sem bil jaz tisti, ki sem dvomljivo pogledoval na zaslon in se spraševal, če slučajno ne gledam, kakšne slovenske različice surrealističnega Monty Pythone cirkusa. Sklepne faze nadaljevanke, ki so jo že dobra dva tedna uprizarjali pred javnostjo Lukšič, Virant in Erjavec in ne preveč nadarjena predsednica vlade Bratuškova. Toda ne, Rosvita Pesek mi je delovala dokaj resnična in tudi sami niste izkazovali nekega navdiha za komedijo. To je bil trenutek, ki me je presunil in spreletel me je boleč občutek, ko sem poslušal vaše diskriminatorne izjave. V sklopu tistih, ki sem jih že predhodno naposlušal od partijskih šefov majave koalicije, sem dojel, da se v Sloveniji oblikuje nekakšna segregacijska politična volja in da jo želijo celo uzakoniti. Predstavniki zaposlenih v NS Luke Koper, Jovićić, Čepar, Topić, predstavnica lokalne skupnosti Mozetičeva, nadzornik Klobas in Gašpar Gašpar Mišić so čez noč postali degradirani državljani Slovenije. Osebe z omejenimi aktivnimi pravicami, ki so presegle pooblastila nekih kodeksov, bistvenih za varovanje korporativnega sistema. Nekakšna mafijska združba proti kateri je opravičen nekaznovan javen pogrom.

Čestitam gospod Kuntarič, postali ste pozvani zaupnik partijskih šefov, da izvršite segregacijski pohod in iztrebite vse nečiste krvi iz družb v državni posesti. 75 let po nemški kristalni noči smo Slovenci dobili svojo, Primorci na Obali pa so izgubili pravice, da soustvarjajo in usklajujejo politiko gospodarskega in družbenega razvoja na območju, kjer živijo. Korporacijsko zakonodajo ste nadomestili z nekakšnimi samooklicanimi pravili, kodeksi, po katerih je moč presoditi vse in obsoditi vsakega, ki ni na liniji. In če velja za zakon, da ga je treba obče spoštovati, saj je del družbenega dogovora, so kodeksom zavezani zgolj tisti, ki prostovoljno priznajo, da jih obvezujejo. Je to tista ločnica, po kateri vrednotite, kdo resnično skrbi za interese družbe in kapitala ? Bližnja preteklost in sedanjost namreč nazorno kažeta, da so zakon največkrat zaobšli ali ga zlorabili prav osebki, ki so jih zavezovala vaša korporativna pravila ali etična načela društva nadzornikov.

Zaposleni, delavci, do podrobnosti izdelanih pravil ne potrebujemo. Za naše delovanje zadostuje zakon, morala je zapisana v vsakem izmed nas in kdor ne spoštuje norm, ki smo jih sooblikovali pri skupnem življenju in delu, ga preprosto izločimo. Porok našemu odnosu do dela in kapitala so naša delovna mesta. Ta nam dajejo kruh in kolikor toliko normalen zaslužek, da lahko živimo kolikor toliko spodobno življenje. Porok odnosa do dela vaših profesionalnih menedžerjev in nadzornikov pa so tovarišijske mreže, ki jih ščitijo, da nikoli ne ostanejo brez virov za preživetje. Poglejte si samo lasten poklicni življenjepis, kako se nenehno presedate s stolčka na stolček po dobro plačanih službah in nadzornih svetih. Zato ne razumem popolnoma vaše trditve, da so delavci zanemarili interes lastnika.

Če ga kdo zanemarja, ste to vi in vaši sodelavci v SOD, ki sklicujete izredne skupščine in vnašate v družbo nemir, da še nekaj časa ne bo učinkovito delala. Zaradi lastne upogljivosti sprožate umeten konflikt, ki ga bomo v Luki Koper čutili še najmanj eno leto, če se ne bo preobrazil celo v kakšen upor zaradi politične arogance. Luke Koper ne živite vi, niti Bratuškova, niti Virant, še manj demagoški profesor Lukšič, ampak mi živimo vse vas. In če bi nas ne bilo, bi Luka že zdavnaj klonila pod bremeni vaših nesposobnih menedžerjev in vaših lobističnih nadzornikov. Poglejte samo, kaj se dogaja zadnja tri leta. Imeli smo enega marionetnega predsednika uprave in enega na malem delu. Kaj so počenjali ves ta čas vaši vrli nadzorniki, spoštovalci korporacijskih kodeksov in kako so skrbeli za interes kapitala. Jih bodo lastniki tožili zaradi malomarnega dela in prikrajšanja pri donosih ali bomo morali to narediti spet na naš račun.

V omenjenem času je Luka Koper bistveno nazadovala prav po zaslugi vas, ki tako odločno skrbite za interes kapitala, imaginarnega lastnika.  Živimo v dinamičnem obdobju in naša konkurenčnost se iz dneva v dan poslabšuje. Zaradi ovir, ki nam jih postavljajo državni uradi lastnika in zaradi njegovega nasprotovanja, da bi z našimi projekti kandidirali za kohezijska sredstva. Do danes sem že toliko spoznal poslovni ritem v družbi, da vem, da smo lahko naenkrat na dnu in da živimo na robu precejšnjega poslovnega tveganja. Vi pa ga s svojimi nepremišljenimi ukrepi, zgolj zaradi nekakšnega predsodka, »Nek se vidi, ko je gazda !« še zaostrujete.

Se sploh zavedate v kašnem stanju je Luka Koper. Očitno ne, drugače bi delali v rokavicah z nami ali pa vam to celo odgovarja, ker se lobiji na strani SD in DL že nekaj časa spogledujejo z nekakšnimi strateškimi partnerji, potencialnimi lastniki. Očitno še niste dojeli, kdo je lastnik Luke Koper in ostalega državnega premoženja. Država je zgolj titular, pravi lastniki pa so vse državljanke in državljani Slovenije. In ne spomnim se, da bi politiki ali vam, kdaj dali mandat, da lahko razprodajate naše premoženje ali da se do njega ignorantsko in malomarno obnašate. V končni fazi je lastnik tudi vsak od naših zaposlenih in kot tak izvorno zainteresiran, da se Luka ohrani in dobro posluje. Podoben interes pa ima tudi lokalna skupnost. In prav to zavezništvo vzajemnega napredka hočete sedaj porušiti in nas vrniti štiri leta nazaj. Se mar ne zavedate, da smo glede na trenutna lastninska razmerja zgolj gostje v lokalni skupnosti in da ta nekega dne enostavno lahko presodi, da nas več ne potrebuje. Seveda se to ne bo zgodilo, bodo pa znova ostale nepotrebne ovire in napeti odnosi med sosedoma, ki imata precej skupnih interesov. Je uničenje dobrososedskih odnosov res vaš namen ? Ali zato mečete ven iz nadzornega sveta predstavnico lokalne skupnosti ? Očitno da, kot je očitno, da vam je malo mar za interese kapitala. Drugače bi se obnašali bistveno drugače in bolj spoštljivo do obeh partnerjev, lokalne skupnosti in zaposlenih.

Prav bi bilo, da vam še kaj povem o skrbnem odnosu vaših nadzornikov  do kapitala in ščitenja interesov lastnika. Do poldrugega leta nazaj, je kljub gospodarskemu masakru Časarjeve uprave, še dokaj uspešno deloval sistem, ki so ga vzpostavili še za časa Bruna Koreliča. Sistem je imel toliko notranje energije in moči, da je deloval po logiki nekih vztrajnostnih pravil, ki so bila vgrajena v razmerja med zaposlenimi in to ne glede na to, kakšne ukrepe je katera izmed uprav sprejemala. Sistem je bil neodvisen in odporen. V zadnjem letu pa se je začel njegov hiter propad in nobeni drugi upravi do zdaj še ni uspelo vzpostaviti novega, sodobnejšega,  čeprav se vse po vrsti trudijo v tej smeri. Veliko podjetje (za domače razmere) Luka Koper posluje po pravilu nekakšne stihije, če to sploh lahko imenujemo pravilo. Glavni krivec zato pa je preživet sistem znotraj sistema družbe, ki ga vzdržujejo tako imenovani  »nedotakljivi«. To so izbrani kadri bivše gospodarske nomenklature na Obali, ki v družbi zasedajo posamezne ključne funkcije in vztrajno nasprotujejo vsakršnim spremembam ter ohranjajo lasten modus operandi. Mislim, da vam ni treba posebej razlagati, kdo stoji za ljudmi, ki skrbijo, da se Luka Koper ne premakne iz brezvetrja. Namreč, informacije, ki jih imam, kažejo, da ste z eminencami iz ozadja v stiku. Izdal vam bom preprosto metodo, kako lahko indentificirate pripadnike klike v sami družbi Luka Koper.  Njihov skupni imenovalec je »imuniteta«, ki jo uživajo, kadar se lotimo ugotavljanja konkretne in posamične odgovornosti  za zgrešene in nepretehtane poslovne odločitve, malomarno izpeljane delovne naloge ali neustrezen in pomanjkljiv nadzor nad delom, zaradi česar prihaja do neposrednega in velikega materialnega oškodovanja gospodarske družbe. Prejšnji nadzorniki so probleme, s katerimi se v pristanišču soočamo in ki krnijo našo poslovno in finančno uspešnost, dobro poznali, saj smo jih predstavniki zaposlenih redno seznanjali o nepravilnostih in potrebnih ukrepih. A zanimivo, ob vsakem soočanju z našimi podajanji so od silnega sprenevedanja oglušeli in oslepeli ali pa so uprizarjali mučne scene, o katerih so poročali tudi mediji. Čista farsa, igra najslabše vrste, za katero smo kmalu ugotovili, da scenarij pišejo tisti, ki so hoteli Luko Koper prodati.  Me prav zanima, kaj porečete na to in kje boste obtičali, če se boste problema kdaj slučajno resno lotili?

Lahko bi vam naštel več dejanskih primerov, ki požirajo milijone, Luki, državi, družbi nasploh. Pa bo na voljo dovolj časa, ko boste, če, sedli na čelo nadzornega sveta družbe. Po pravici povedano, tako osebno, kot predstavniki zaposlenih v NS si izjemno želimo odgovornih nadzornikov, ki bodo tudi z dejanji pokazali naklonjenost, čemur pravimo danes državno premoženje, ne pa da bodo v njem videli zgolj sredstvo za plemenitenje lobističnih interesov. Močno si želimo sesti za mizo s sogovorniki, katerih učinkovitost bomo lahko merili še po čem drugem in ne zgolj po številu pojedenih sendvičev. Verjemite mi, da nestrpno čakamo na ljudi, za katere predsednik v odhajanju, Bojan Brank, meni, da so lahko odlični in najcenejši svetovalci gospodarski družbi, ki jo nadzirajo.

Vsa do nedavna dejanja so namreč pokazala drugače. In sicer, da je ta vaš lastnik en velik ignorant do premoženja, ki so mu ga državljanke in državljani prepustili v upravljanje in da so njegovi  predstavniki v nadzornih svetih le simptomi tega nezainteresiranega vedenja. Se pa presneto objestno obnašajo, kadar so prizadeti  koristoljubni in plenilski interesi lobijev, ki jih dejansko zastopajo. In tako je tudi tokrat. Z vašo pomočjo, domnevno lobistično kadrovanje v Luki Koper, dejansko postaja prav to. Na kodeksih temelječa izborna pravila pa se spreminjajo v zaudarjajoča kurja čreva.

In vi gospod Kuntarič, maličite korporativno pravo in zavajate domačo javnost, kako so zaposleni prevzeli vajeti v svoje roke, ker so v zavzeti skrbi za družbo glasovali za človeka, ki je odločno povedal, da bo takšnim in podobnim anomalijam naredil konec. Mogoče ne poznate izprijenih razmer v našem pristanišču, kar pa ne more biti izgovor za vaše izkrivljene navedbe. Kot eden izmed skrbnikov državnega premoženja bi še kako morali poznati probleme, ki nažirajo in ogrožajo uspešno poslovanje družb v državni lasti, še posebej tistih, o katerih javno govorite in kritizirate odločanje v njih.

Kaj si mislim o vaših kadrovskih merilih za izbor primernega predsednika in pismu, ki ste ga poslali nadzornikom o odgovornem kadrovanju ?

Vaš odziv je bil v vseh pogledih prepozen in na NS ste se obrnili šele tisti trenutek, ko vam je bilo že vsem jasno, da vaš kandidat, oprostite, kandidat sive eminence Bruna Koreliča nima možnosti, da zasede položaj prvega v Luki. Takrat šele ste pozvali NS, da opravi preverjanje kandidatov in kadrovanje po nekakšnih strokovnih izbornih pravilih. Dobro ste vedeli, da Bojanu Branku mandat preneha po samem zakonu 7. septembra in da bi postala Luka Koper po tem datumu pravno opravilno nesposobna. V našem statutu jasno piše, da vse dokumente, ki imajo veljavnost do tretjih oseb, lahko podpisuje le predsednik uprave in še en član. Torej časa za nek strokoven, dolgotrajen izbor na osnovi razpisa niti ni bilo. Me pa zanima ali bi tudi v primeru, da bi bil izbran vaš politični favorit, delali pred kamerami sceno in razglašali zaposlene in predstavnico občine za kočijaže, spoštovanega Dina Klobasa pa za neverodostojnega deklasiranca ?

Na osnovi česa lahko sklepate, da so predstavniki zaposlenih, predstavnica občine in Dino Klobas slabše pretehtali primernost kandidata, ki so ga podprli, kot pa trije (Nikola Abrahamsberg se je namreč vzdržal) sdjevsko obarvani ministranti. Ne le, da so bili v absolutni manjšini, temveč so bili tudi politično do skrajnosti kompromitirani in zato tudi neprepričljivi, pristranski in diskriminatorni do ostalih kandidatov, razen seveda do lastnega, Gortana. In namesto po moči argumentov, boste sedaj posegli po argumentu moči. Kako odrešujoče in higienično! Namreč,  kadar ni na voljo nekih pravih ekonomskih in socialnih utemeljitev, vedno pridejo v poštev nekakšna izvedenska pravila in kodeksi, po katerih lahko vsakega po mili volji natezamo na Prokrustovi postelji in mu dokazujemo, kako nezadosten je. Morala je pogubila na tisoče ljudi v totalitarističnih sistemih, saj so bili zakoni vedno preveč obči, da bi elite na njihovi podlagi lahko obračunale s svojimi nasprotniki in preprečevale dvome v negativno kadrovsko selekcijo, za katero je vedno in praviloma stala nekakšna strankarska bukvica. Upam, da je nimate, čeprav imate precej blestečo kariero, kot da bi vam jo sojenice položile že v zibelko?

Ost napada, ki izvira iz nezadovoljstva vaših pokroviteljev, bi morali usmeriti proti Kocjančiču, Možetu in Godcu, ki so zagovarjali privilegirano in z botri podprto kadrovanje, če so vam interesi lastnika res tako pri srcu. In ustaviva se za trenutek na tej točki. Da preverim, če sem vas in politične hujskače, Lukšiča, Erjavca in Viranta prav razumel, so zgolj trije nadzorniki iz kvote SD vredni zaupanja in zaslužni za varovanje interesov lastnika ? Kaj pa ostali gospod Kuntarič ? Ste se kdaj, tako slučajno, vprašali, kdo je lastnik Luke Koper ? Mar trenutno ni to država ? Kdo pa sestavlja državo in jo pooblašča, da v imenu njih opravlja skupne in obče posle v državi in znotraj mednarodne skupnosti, če to niso državljanke in državljani ? Pet nadzornikov: Mozetičeva, Klobas, Čepar, Jovićić in Topić po vašem niso dobri državljani, saj ste jih dejansko obsodili, da ne ščitijo interese kapitala, ki je posredno tudi njihov. Celo več, neposredno ustvarjajo ta kapital in mu dajejo pravico bivanja v lastnem okolju, da se lahko plemeniti. Iz absurda v paradoks, kajne gospod Kuntarič in po vrh vsega še obremenjen s predsodkom o dobrih državljanih, ki so po vaše, domnevam, izključno iz mreže SD in njenih lobijev.

Kaj pa Gašpar Gašpar Mišić, je tudi on slab državljan, ker si je drznil kandidirati brez posvetitve politične srenje in ni kapituliral pod medijskim pritiskom, ki so ga razpihovali »etično načelni« politiki. Nekje sem celo prebral, da je imel GGM seveda vso zakonito pravico, da kandidira, vendar pa je njegovo imenovanje popolnoma nelegitimno. Moram priznati, da ste vi in samooklicana elita »čistih državljanov« politični šmorn dejansko naredili neprebavljiv. Zato se bomo vsi skupaj še mesece lovili, kaj je kdo želel povedati in kaj je s tem pravzaprav mislil. Dogajalo se bo nekaj podobnega, kot se glede Virantove žalitve o mafijskem kadrovanju, s katerim je zaposlene, Mozetičovo in Klobasa, ki so le vestno opravljali svojo dolžnost in zaupanje, neposredno obtožil protidružbenega kriminalnega ravnanja. Me prav zanima, koliko časa bomo čakali, da zaradi pravno in zakonsko nevzdržnega blatenja in posredno ščuvanja, bo potrebnega, da bodo stekli postopki proti notranjemu ministru, ki kar iz državnega fotelja, ki mu ga plačuje Luka Koper, ukazuje generalnemu direktorju policije, proti komu naj uvede pregon ? Upam samo, da se ne bomo spet spotikali ob nekakšne mrtve črke na papirju številnih kodeksov, ki so tako ali tako napisani zgolj zato, da prikrijejo dejanske zlorabe s puhlostjo dobrih namenov.

Nasedli ste tipičnemu politikantstvu in tudi naprej ne morete drugače, kot po tej sporni poti, gospod Kuntarič. Je pa žalostno, da že prej niste ugotovili, kako vas politiki lovijo v psihično koruptno zanko nikdar poravnanih dolgov. Da niste sprevideli, da je vsa afera okrog izbora Mišića za prvega moža Luke Koper, zgolj povod, nekakšen požig reichstaga, preko katerega želi SD izsiliti predčasne volitve in da skupaj s podganjima strankama počasi a vztrajno zabija kol v srce trenutno najmočnejši. Naj za nizkotne politične spopade za oblast plačuje Luka Koper, zaposleni v njej? Je zato treba poniževati ljudi in jih v javnosti kazati kot cirkuške bebce, mafijske botre? Je zato treba uničiti težko oblikovano zavezništvo med Luko in lokalno skupnostjo, ki sta se končno uskladili glede skupnega razvoja ? Smrad po truplih, ki že zaudarja iz vaših napovedanih ukrepov, prav gotovo ne bo prinesel pospešenega razvoja na obalo, za katerega se tukaj vsi zavzemamo. Nasprotno, znova nas bo ovil v meglo, ki jo bodo ladje obšle, da bi pristajale v tržaškem in reškem pristanišču.

Gospod Kuntarič, mislim, da boste vi in vaša uprava ter politični nakladači in žaljivci v kratkem zreli za resne odškodninske tožbe in obravnave zaradi kršenja in nespoštovanja temeljnih človekovih pravic. Zaradi diskriminatornih, zavajajočih izjav in dejanj, s katerimi mislite ukrepati proti petim nadzornikom, ker ne soglašajo s posvečeno politično opcijo, ampak ravnajo družbenemu položaju primerno ter mislijo in odgovorno odločajo po svoji vesti.

Ne vi, ne SOD, ne kdo drug nima pravice, da zaradi nekakšnih družbeno političnih predsodkov spreminja ostale v drugorazredne državljane, da jih diskriminira ali proti njim izvaja odkrit socialni mobing, kar politični pritisk, omalovaževanje in zasmehovanje je. Ne bomo dovolili, zato ker smo zgolj delavci, da se proti nam obnašate kot do nekakšnih segregatov, izločkov, kriminalcev, da nas obravnavate kot neko podvrsto retardirancev, ki ni sposobna družbeno odgovorno in razumsko odločati. Mislim, da je čas, da razbijemo farso pohlepa, za katero ni nič drugega, kot zgolj perverzna strast po vplivu nad državljanskim premoženjem in njegovimi fondi.

In na kraju vam toplo polagam na dušo: »Od medijskega kiča do medijskega linča je zgolj korak.« In zapomnite si to prosim !

Matjaž Stare,

delavski direktor v Luki Koper d.d.