DomovArhivNasmeh z gugalnice tudi v Kopru

Nasmeh z gugalnice tudi v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nova, dobrih 3200 evrov vredna pridobitev, namenjena predvsem gibalno oviranim otrokom, pa tudi odraslim, ki so prikovani na invalidski voziček, je postavljena v lično urejenem parku na Vojkovem nabrežju v Kopru, kjer so danes pripravili tudi manjšo slovesnost. Le-te so se poleg predstavnikov občine, Zavoda Vista in drugih javnih zavodov oziroma ustanov udeležili tudi varovanci centra Barčica, ki so z glasbo in pesmijo poskrbeli za posebno vzdušje. Zbrane sta nagovorila podžupan Danijel Cep in direktorica Zavoda Vista Aleksandra Pinterič, ki sta se strinjala, da je nova pridobitev veliko več kot samo gugalnica, da je prava dodana vrednost mestu in vsem tistim, ki jo bodo z veseljem uporabljali.

Nad gugalnico je bila izjemno navdušena tudi Koprčanka Slađana Grdjan, ki je gugalnico na današnji prireditvi tudi prva preizkusila. »Spominjam se, ko sem se pred 30 leti tudi sama, še kot otrok, gugala na običajni gugalnici prav v tem parku, danes pa sem preizkusila guganje z invalidskim vozičkom. Občutek je izjemen, med guganjem nisem občutila nikakršnega strahu«, je navdušeno povedala.

Zamisel za postavitev gugalnice se je pobudniku vseslovenske akcije, Zavodu Vista iz Murske Sobote, porodila naključno, zaradi deklice, ki si je zaželela, da bi naposled shodila. V želji, da bi se ji ta želja vsaj deloma uresničila, so prek spleta prišli do posebne gugalnice, ki so jo, s pomočjo nekaterih slovenskih občin, že uspešno postavili v 5 mestih. Med prvimi se je pobudi odzvala tudi Mestna občina Koper, ki je mesto za novo gugalnico našla v parku na Vojkovem nabrežju, prav tistem parku, ki so ga dobri dve leti od tega s svojimi pridnimi rokami preuredili in očedili prav varovanci Barčice.

Poleg projekta Nasmeh z gugalnice, ki je tako rekoč čez noč postal vseslovenski, je v tem času zaživel tudi foto natečaj Ujemi nasmeh z gugalnice, s pomočjo katerega bosta Zavod Vista in portal Ringaraja.net zbrala zadostna sredstva za nakup gugalnice za URI Soča.

DSC_0009

DSC_0040

DSC_0045

DSC_0059

DSC_0063

DSC_0073

DSC_0083