DomovArhivNedelja bo tokrat športno obarvana

Nedelja bo tokrat športno obarvana

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kolesarji se bodo na letošnjo kolesarsko preizkušnjo podali že ob 10. uri zjutraj, izbirali pa bodo lahko med tremi različnimi trasami, Salinero (17km), ki je primerna za družine z otroki oz. nekoliko bolj zahtevnima Zavarovalnico Maribor (48km) in Bicikel.com (64km), ki sta sicer še vedno namenjena rekreativnim kolesarjem, vendar sploh zadnjo, zaradi 1000 višinskih metrov, priporočajo res tistim nekoliko bolj vzdržljivim kolesarjem.

Obalni kolesarski maraton je sicer rekreativnega značaja, kar pomeni, da se časa ne meri, vendar bodo kljub temu udeležencem športnega dogodka na voljo okrepčila, potujoča servisna delavnica in organizirana rediteljska služba, ki bo skrbela tudi za njihovo varnost. Prav vsak, ki se bo prijavil na Obalni kolesarski maraton, bo prejel tudi priložnostna darila ter topel obrok, posebnih nagrad pa bodo deležni najštevilčnejša skupina in najstarejši udeleženec. Glavna nagrada je kakovostno MTB kolo znamke Trek.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši kolesarji in družine

Niti letos organizatorji niso pozabili na najmlajše, za katere so pripravili prav poseben program. Poleg brezplačnega otroškega mini maratona, jim bo tokrat na voljo še vzgojno-preventivni poligon Zavoda Varna pot, ki bo kolesarje začetnike učil prometnih pravil in obnašanja v prometu, dogodek pa bodo obiskale še maskote sponzorjev.

Letošnja novost je Istrska tržnica, na kateri se bodo predstavili lokalni ponudniki s pestro ponudbo kulinaričnih in rokodelskih izdelkov, pospremil pa jo bo tudi bogat kulturni program. Tako bo med drugim nastopila plesna skupina V.I.P. Dance, predstavili se bodo starodobniki na kolesih, prireditev pa se bo sklenila s podelitvijo priznanj ob uspešni izvedbi dobrodelne akcije 1 km = 1 cent, v okviru katere so prekolesarili več kot 100 tisoč kilometrov.

Za vse tiste kolesarje, ki prihajajo iz bolj oddaljenih koncev Slovenije, so organizatorji pripravili še posebne vikend paket storitve za celotno družino, ki vključuje sobotni voden izlet v Hrastovlje ali Fish piknik po slovenskem morju. Prijave so možne na spletni strani www.obalnimaraton.si, kjer si lahko preberete tudi vse ostale podrobnosti.