DomovArhivDve nagradi za Mojco Fatur

Dve nagradi za Mojco Fatur

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Najboljša igralka 18. Festivala slovenskega filma v Portorožu je igralka Gledališča Koper Mojca Fatur. Za vlogo Maje v filmu Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo (režiser Miha Knific, produkcija RTV Slovenija) je prejela dve nagradi, vesno in Stopovo nagrado za najboljšo žensko vlogo.

V utemeljitvi vesne piše, da igralka “pred kamero ustvari in živi žensko, v kateri se zrcalita in spajata banalnost ter tehtnost vsakdanjih čustev, razmislekov in dejanj.” Enakega mnenja o najboljši vlogi je bila žirija za nagrado Stopove igralke oziroma igralca leta.

O Mojci Fatur so zapisali, da je “živa, naravna, neprisiljena in markantna obenem. Lik Maje je pretanjeno podkrepila z bolečino ljubezenskega čustva iz preteklosti, ki še vedno ni ugasnilo. Lik ni ne glavni ne stranski, zaradi česar bi njena igralska stvaritev pri žirijah zlahka ostala neopažena. A se to ni moglo zgoditi, saj s kombinacijo ranljivosti, izkušenj, igrivosti in vitalizma zraste v nekoga z resnično glavno vlogo tako v protagonistovem življenju kot na filmskem platnu. Predvsem pa s svojo mehko energijo ostane v gledalčevem spominu še dolgo potem, ko se prižgejo luči.” Čestitke!