DomovArhivSodniški fiasko odločil tekmo

Sodniški fiasko odločil tekmo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnja nogometna tekma med Koprom in Domžalami bo Koprčanom, pa tudi širši nogometni stroki in javnosti, nedvomno ostala v spominu kot ena tistih, ki se ne bi smela nikoli zgoditi. To pa nikakor ne zaradi slabe predstave koprske ekipe, ki je tako kot vselej tudi tokrat dala vse od sebe, temveč naravnost poraznega sojenja sodniške šesterice, ki ni mogla niti mimo kritičnega očesa komentatorjev sinočnje tekme, Milovana Nikolića (NZS) ter nekdanjega nogometaša in trenerja Roberta Pevnika.
Sodnik bi se moral pred tekmo pripraviti na oba nasprotnika, ne pa da prepusti vso akcijo, da teče brez njegove vloge,” je bil eden od komentarjev Nikolića ob koncu srečanja, Pevnik pa je dejal, da je “namerno igranje z roko rumeni karton in čista enajstmetrovka. Včerajšnjemu sojenju se je čudil celo športni novinar, ki se je spraševal, le kaj je počel sodnik za golom, ki bi moral jasno odreagirati ob nedvomni igri z roko domžalskega nogometaša, “drastično oškodovani” pa je bil zadnji komentar Nikolića, ki si ga lahko pogledate tudi v izseku komentarja ob koncu tekme.

Spregledana igra z roko pred domžalskim golom, številni povsem neutemeljeno in nepravično dosojeni prekrški, seveda v škodo nogometašev koprske ekipe, so bili samo del tega, kar se je sinoči dogajalo v Domžalah in je botrovalo temu, da so Domžalčani, tik pred iztekom prvega polčasa, povedli in si nabrali nove tri točke. Koprčani pa se lahko za tovrsten izid zahvalijo izključno glavnemu sodniku Slavku Vinčiću in njegovim sodelavcem.

Dogajanje na tekmi, zlasti sodniško mižanje nad eklatantnimi kršitvami na eni strani in neprofesionalno sojenje na drugi, je po koncu tekme komentiral tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič, ki je dejal: »Sam sem precej zmeden glede sojenja, ne vem, ali je bilo to tako zelo slabo oziroma, ali je sodnik Vinčič svojo včerajšnjo nalogo opravil tako porazno, ali pa je bilo sojenje tako zelo dobro. Vse je odvisno od tega, kakšen je bil njegov oz. njihov namen. Ponižno upam, da ta sodnik s svojo ekipo nikdar več ne bo sodil tekem naše ekipe. Mislim pa, da bo mednarodne tekme gledal le po televiziji.«