DomovArhivNedvomno pravi vikend presežkov

Nedvomno pravi vikend presežkov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi sicer bi lahko o minuli soboti govorili zgolj v presežkih, Pristaniški dan na Ukmarjevem trgu je namreč tudi letos s pestrim programom, številnimi delavnicami in olimpijskim poligonom v Koper privabil preštevilne obiskovalce, veliko pa jih je prišlo tudi na račun Dneva zdravja in Street Energy Weeka, ki je postregel z aktivnimi plesnimi delavnicami in kar nekaj spremljevalnimi  aktivnostmi. Letos je program energijskega vikenda sooblikovalo več kot 50 društev, na njem pa je sodelovalo tudi kar nekaj mednarodnih plesnih učiteljev, ki so obiskovalce navdušili tudi z delavnicami bachate, zumbe, reggaetona in kizombe.

Piko na i celotnemu dogajanju, ki mu je na roko šlo celo vreme in poletne temperature, sta dodali dve potniški ladji, Celebrity Costellation in Thomson Celebration, s katerima je v Koper prišlo nekaj manj kot 3500 turistov. Ti so bili nad dogajanjem v Kopru navdušeni, veliko se jih je odločilo dan preživeti kar v mestu, kjer so odkrivali lepote bogate kulturne dediščine, nekateri pa so se priključili tudi skupinam pri vodenem ogledu koprskega pristanišča.

Tudi v večernih urah dogajanje ni pojenjalo, Pristaniški dan se je namreč sklenil s glasbenim Večerom neskončnih sanj, pod katerega sta se podpisala Vlado Kreslin in Rudi Bučar. Ko roki skleneta Istra in Prekmurje, je čas za pravi glasbeni spektakel, ki so ga sooblikovali še spremljevalni band Mali Bogovi, koprski En big band z Mitjo Bobičem na čelu in Frčafele.