DomovArhivZa obalno zavetišče dve prijavi  

Za obalno zavetišče dve prijavi  

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na razpis  za izbiro izvajalca javne službe na področju zaščite živali za območje Občine Izola, Mestne občine Koper, Občine Piran in Občine Ankaran, ki vključuje tudi upravljanje zavetišča za zapuščene živali v Dvorih nad Sv. Antonom,  sta prispeli dve prijavi: podjetja Dodič d.o.o Veterinarska ambulanta Hrpelje in Javnega podjetja Komunala Koper.

Posebna strokovna komisija  sestavljena iz predstavnikov štirih obalnih občin (predstavnika občine Ankaran ni bilo, saj se je opravičil) je danes (23. maja) prijave odprla, v prihodnjih dneh pa jih bo še natančno proučila. Odločitev o izbiri bodo sprejeli najkasneje v 30 dneh, odločbo bodo na predlog strokovne komisije pripravili v občinski upravi Mestne občine Koper. Javno službo naj bi izbran upravljavec začel izvajati  s 1. januarjem prihodnje leto, pogodba pa bo veljala za  pet let.

Da pa sta prispeli le dve prijavi, so se čudili predvsem predstavniki medijev, saj naj bi bilo okrog razpisa, kot so rekli,pred dnevi precej prahu.

Javna služba za zaščito živali štirih obalnih občin obsega sprejem prijav o zapuščenih živalih, zagotavljanje veterinarske pomoči zapuščenim živalim, zagotavljanje ulova,  prevoza,  namestitve in oskrbe zapuščenih živali v zavetišču, skrb za iskanje skrbnikov teh živali oziroma oddajo živali novim lastnikom, skrb za ažurno vodenje registra psov,  zagotavljanje veterinarsko-sanitarnega reda v zavetišču, vodenje zbirk podatkov v obsegu in na način, ki je določen s Pravilnikom o pogojih za zavetišča za zapuščene živali in tekoče vzdrževanje celotne infrastrukture v zavetišču.