DomovArhivIn vendarle je bil Koper boljši!

In vendarle je bil Koper boljši!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnji letošnji obračun med ekipama Kopra in Zavrča je bil nedvomno najpomembnejša tekma zadnjega kroga, Kozlički so se namreč nadejali zmage, s tem pa obstanka v prvi ligi, prav tako je bil rezultat odločilen za Haložane, ki pa bi se zadovoljili že z remijem. A sreča je bila tokrat na strani koprskega prvoligaša, ki je kljub nekoliko slabši predstavi v prvem delu občinstvu prikazal kar nekaj preigravanja in lepih priložnosti. Po prekršku Nemanje Jakšića, ki je v kazenskem prostoru nešportno posredoval nad Jako Štromajerjem in si z drugim rumenim kartonom prislužil izključitev, pa se je Kopru odprla tudi prava priložnost za vodstvo.

Spretni in natančni Leo Štulac je namreč izkoristil prekinitev in iz prostega strela žogo s približno 25ih metrov mojstrsko poslal mimo vratarja Zavrča Marka Ranilovića naravnost v mrežo. Prednost enega zadetka so nogometaši FC Luka Koper ohranili tudi v drugem polčasu, v katerem so igrali tako rekoč na vse ali nič. Kljub nenehnim pritiskom gostujoče ekipe niso klonili, obrambna vrsta z vratarjem Vjekoslavom Tomićem je vse do konca srečanja ostala nepremagana.

DSC02494

»Igralci so pokazali, da so odlična ekipa, ko dajo vse od sebe,« je bil ob koncu tekme precej čustven trener FC Luka Koper Milan Obradović, ki že zre v novo sezono. »Treba se je usesti in dobro razmisliti ter potegniti črto pod vse, kar se je dogajalo,« je povedal in dodal, da se je nato treba obrniti in pogledati naprej proti novim izzivom. Da je pomembno, da v novo sezono vstopijo z bolj trezno glavo verjame tudi kapetan Kopra Dalibor Radujko, ekipa je, kot pravi, čakala na svojo priložnost in jo v končnici tudi dobila.

Sprašujemo pa se, kako bo v prihodnji sezoni s koprskimi navijači, ki so si za vzor očitno vzeli kar mariborske Viole. Ti so namreč v ključnem trenutku svojemu moštvu odrekli vso podporo in jih na eni od odločilnih tekem, prav proti Kopru, pospremili z žvižgi, žaljivkami in celo z javnimi gestami ne podpore.  Podobno ravnanje so si pred zadnjo tekmo privoščili tudi Tifozi, ki naj bi bili odgovorni za grafite z neprimerno vsebino na zidovih klubskih prostorov, svojo negativno nastrojenost proti vodstvu kluba pa naj bi na glas izražali tudi neposredno pred tekmo z Zavrčem.

DSC_8051

V soboto so tako namesto spodbujanja domače ekipe in športnega navijanja, tekmo preživeli kar zunaj stadiona, kjer so s svojim nešportnim načinom še nadaljevali in s prižigom bakel ter glasnimi detonacijami občinstvo na drugi strani stadiona opozarjali nase.