DomovArhivNepozaben maj za mlade pevce

Nepozaben maj za mlade pevce

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Z udeležbo na državni prireditvi, pod režijsko taktirko Katje Pegan, ob 70. obletnici konca 2. svetovne vojne, ki je bila v začetku maja v Križankah, so mladi pevci s svojo prisrčnostjo in brezhibno izvedbo ponarodele grške pesmi TIK TIK TAK, očarali občinstvo in gledalce pred televizijskimi ekrani.

Trud, marljivost in intenzivne vaje so obrodili sadove tudi na regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov konec maja v Gorici. Zbor je s svojo tehnično pripravljenostjo in interpretacijo repertoarja prepričal tričlansko žirijo in si tako prislužil najvišje število točk tekmovanja ter zlato priznanje z odliko. Domov je odnesel še dve posebni priznanji, in sicer priznanje za najboljši otroški zbor tekmovanja ter priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo celotnega programa.

23. maja pa so pevci na mednarodnem tekmovanju otroških pevskih zborov  v Citta` di Busca, provincia di Cuneo s skladbama Armonia in Un nuovo inizio prepričali italijansko  žirijo in v kategoriji dvanajstih zborov dosegli 1. mesto.