DomovArhivNiti Braslovče niso mogle ustaviti superkoprčank

Niti Braslovče niso mogle ustaviti superkoprčank

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odbojkarice Luke Kopra so še enkrat več pokazale, da v modri skupini nimajo prave konkurence. Mlada ekipa Braslovč, ki je v državnem prvenstvu letos ob Vitalu edina premagala Koprčanke, je bila tokrat povsem nemočna. Savinjčanke so imele ogromno težav pri sprejemu, servisi Nuše Ferlinc in Dajane Lucas so za njih predstavljale veliko uganko, in niti v enem nizu niso bile blizu zmage. Varovankam Marca Kalca niti ni bilo treba pokazati vsega znanja, da so prišle do tretje zaporedne zmage.

Sicer so gostje na začetku celo vodile, s 3:2, a je Ferlinčeva kmalu pokazala, česa se morajo nasprotnice najbolj bati. Z dvema asoma je domačim priborila prednost dveh točk, ob prvem tehničnem odmoru pa so Primorke, ki so tokrat po dveh tekmah odmora spet igrale s Saro Valenčič, že vodile z 8:4. Po dveh asih Tine Kaker je bil rezultat 14:7, z zanesljivo igro pa so nadaljevale in tako gladko prišle do vodstva 1:0. Še za odtenek boljše so bile v drugem nizu, ko so gostje po asu in treh točkah Nike Markovič ter asu Katje Mihalinec sicer povedle s 4:1, vendar so Koprčanke z odličnimi servisi Dajane Lucas dobile pet točk in lokomotivo vrnile na stare tirnice. Sledila je še serija servisov Ferlinčeve, po kateri so gostiteljice osvojile še sedem zaporednih točk, pri gostjah pa je prišlo do popolnega razpada sistema.

Braslovčanke so tudi tretji niz začele napadalno in povedle s 3:1, a so nato domačim, pri katerih je bila na servisu Dajana Lucas (nekaj trenutkov pozneje jo je zamenjala Sabrina Calcina), dovolile šest zaporednih točk. Ob drugem tehničnem odmoru so Primorke vodile s 16:10, gostjam pa se do konca niza ni uspelo nevarneje približati.

Sredini tekmi pa že jutri, 7. februarja, sledi nova preizkušnja. Varovanke Marca Kalca se bodo tako na povratni tekmi znova dokazovale proti UOK Vital Ljubljana, ki so jih v prvem krogu na domačih tleh suvereno premagale. Tekma bo v ŠD Tivoli v Ljubljani, ob 19. uri.

* Luka Koper: Barič 10, A. Lucas, Calcina 1, Kušar 1, Bible 2, Ferlinc 13, D. Lucas 12, Kocet, Valenčič 5, Vedlin Gojčič, Jotanović, Kaker 14, Flego.
* Braslovče: Bednjanič 1, Turnšek 1, Podbregar, Zbičajnik 3, Rituper, Vovk 4, Jerman, Muhovic, Markovič 13, Mihevc, Marovt, Mihalinec 9, Hribernik 1, Praunsais.