DomovArhivNogometni spektakel tudi v luči posebnega prometnega režima

Nogometni spektakel tudi v luči posebnega prometnega režima

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski kanarčki se te dni pripravljajo na eno najbolj odmevnih tekem v svoji zgodovini. Že v četrtek jih namreč čaka tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo Evropa, na kateri se bodo pomerili z ekipo HNK Hajduk iz Splita.

zapora-obvoz slika
V Kopru pričakujejo več kot dva tisoč navijačev Torcide, zaradi česar bo v okolici Bonifike vzpostavljen poseben varnostni režim, prišlo pa bo tudi do začasne zapore prometa. V času tekme, od 17.30 do 22. ure, bosta tako za promet povsem zaprti dve cesti, in sicer cesta Zore Perello Godina, vozni pas ob OŠ Koper, v smeri proti stadionu, ter Ljubljanska cesta, vozišče ob stadionu, v smeri proti Šalari. V času zapore bo urejen obvoz, in sicer po Piranski cesti na Pristaniško ulico (v smeri proti Vojkovem nabrežju) in po Ljubljanski cesti (v smeri proti stadionu) na Ferrarsko ulico.

Ves četrtek, 16. 7., bo za promet povsem zaprt tudi del parkirišča pri stadionu Bonifika, ki bo rezerviran za potrebe nogometne tekme, v tem času (od 18. ure dalje) pa bo Mercator center 2 dvignil svoje zapornice in obiskovalcem tekme omogočil brezplačno parkiranje.

Ker bodo mesto preplavili številni navijači HNK Hajduka, se je Mestna občina Koper odločila svojim občanom zagotoviti dodatna parkirna mesta na nekaterih drugih, sicer plačljivih parkiriščih v mestu, ki so nekoliko oddaljeni od stadiona Bonifika. To so parkirišča P&R v Semedeli in na Kolodvorski cesti v Kopru, parkirišče ob mandraču v Semedeli ter parkirišče za Barko. Parkiranje bo na njih brezplačno v četrtek, 16. 7., od 17.30 dalje.

Vsem občankam in občanom, predvsem pa prebivalcem mestnega jedra svetujejo, da na dan tekme svoja vozila če se le da odmaknejo iz mestnega jedra oz. da jih ne puščajo na najbolj izpostavljenih mestih.