DomovArhivEksplozija energije in ritmov

Eksplozija energije in ritmov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi prireditve, koncerta glasbenika Manu Chao, ki ga bo spremljala skupine La ventura, ki bo jutri, v sredo, 15. julija, ob 20.30 nastopil na Ukmarjevem trgu, je trg od danes pa do četrtka zjutraj (do 8. ure) zaprt za promet. Zaradi prireditve bo jutri med 17. in 2. uro zjutraj veljala tudi popolna zapora Pristaniške ulice med tržnico in parkom na trgu.

Revolucionar ritma in besed Manu Chao jutri prvič prihaja na Obalo in seveda bodo tudi s prizorišča ob morju odmevale ponarodele Clandestino, Bongo Bong, Me Gustas Tu, Politik Kills, Mi Vida, Welcome to Tihuana, Je ne t’aime plus. Pričakovati je eksplozijo pozitivne energije in živahnih plesnih ritmov. Pesmi so prežete s socialno tematiko, besedila pa so iz leta v leto bolj aktualna. Glasbeni kritiki o njegovi glasbi menijo, da politika v glasbi še nikoli ni zvenela tako dobro. Aktualne tematike, kot so anti potrošništvo, problematika migrantov, vprašanje človekovih pravic se prepletajo s koktajlom rocka, reggaeja, punka, skaja in ostalih živahnih svetovnih ritmov. Manu poje v angleškem, španskem, italijanskem, portugalskem, francoskem in galicijskem jeziku.

V Kopru bo Manu Chao nastopil z La Venturo, ki jo sestavljajo kitarist Madjid, basist Gambeat in bobnar Garbancito. Zasedba je na letošnji turneji okrepljena še z dvema pihalcema, ki bosta še dodatno podžigala ognjeni repertoar, nove pa so tudi nekatere pesmi.