DomovArhivObeta se FUL KUL poletje 2015

Obeta se FUL KUL poletje 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Projekt »rojen« v Mestni občini Koper je skozi leta svoje aktivnosti razširili tudi na ostale lokacije na Obali in ostaja stalnica poletnih vikendov.

»Uspešno vstopamo v letošnje poletje, ki bo tudi tokrat za otroke predvsem ustvarjalno. Pripravili smo skupaj pet FUL KUL vikendov, ki jih obiskovalci plaž, predvsem otroci, lahko preživijo v naši družbi,« pojasni predsednica društva Darja Gostinčar.

Kot tradicionalno so tudi tokrat za vsako delavnico določili tematiko na podlagi katere bodo ustvarjali različne izdelke. Letos so se osredotočili na pet elementov za življenje: ogenj, voda, zrak, zemlja in človek. Vse delavnice so brezplačne in potekajo na treh lokacijah vsako soboto in nedeljo: dopoldan v Žusterni, od 9. do 13. ure, popoldan pa na mestni koprski plaži ter v Portorožu, in sicer od 14. do 18. ure. V primeru slabega vremena pa bodo določili nadomestni datum srečanja. Pomemben poudarek ostaja tudi gostovanje članov društva Morigenos, ki bodo obiskovalcem z otroškimi ustvarjalnicami, približali življenje in značilnosti morskih sesalcev – delfinov.

»Na naših FUL KUL vikendih nastajajo res lepi izdelki, zato smo se v sodelovanju s Supernovo Koper, odločili, da pri njih pripravimo tudi posebno razstavo vseh FUL KUL umetnin, ki bo konec avgusta oziroma v začetku septembra,« zaključi predsednica. FUL KUL poletje sezačne to soboto in nedeljo, 18. in 19. julija, zato vabljeni k ustvarjanju!