DomovArhivNovi dresi za koprske nogometaše

Novi dresi za koprske nogometaše

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sinočnji večer je tudi v Kopru minil v znamenju nogometa. Ne le polfinale Svetovnega prvenstva med Brazilijo in Nemčijo, torkov večer je zaznamovala tudi premierna predstavitev novih dresov članske ekipe FC Luke Kopra za novo sezono.

V prijetnem ambientu terase Planeta Tuš sta se navzočim ( predvsem medijem) najprej na krajši tiskovni konferenci “izpovedala” trener Rodolfo Vanoli in kapetan moštva Ivica Guberac, ki sta nekaj besed najprej namenila povratni tekmi prvega predkroga Lige Evropa. Strateg rumeno modrih ni skrival zadovoljstva nad opravljenim v Nikšiču a vseeno je pred jutrišnjo tekmo previden. “Ne smemo se veseliti prezgodaj. Čeprav je prednost visoka in sem skorajda prepričan, da je ne moremo zapraviti, opreznost ni odveč. V tekmo moramo vstopiti skromno in ponižno. S takšnim pristopom smo v Nikšuču zmagali in želim si, da bi se že po prvih 45-ih minutah jutrišnje tekme lahko veselili.”

Ivica Guberac mu je pritegnil. “Čeprav ima ta dvoboj dva polčasa, oz. dve tekmi,menim, da se že lahkom pripravljamo na Neftchi. Smo kvalitetnejši od Čelika in verjamem, da bomo to dokazali tudi v povratni tekmi. Vanjo bomo vstopili resno in odgovorno.” 

Vrhunec sinočnjega večera je bil kajpak predstavitev novih dresov, v katerih bodo kanarčki odigrali tudi jutrišnjo tekmo. Opremo za gostovanja so redki izbranci že imeli priložnost videti v Nikšiču, “domači” dresi pa so bili do sinoči strogo varovana skrivnost.

Novi uradni opremljevalec FC Luke Kopra je furlansko podjetje HS Footbal, ki je znano tudi, kot uradni opremljevalec italijanskega prvo ligaša Udineseja. Sinoči sta novo, personalizirano linijo dresov predstavila generalni direktor Fabio Berti in solastnik družbe HS Football Claudio Salusti, ki sta prvi dres predala kapetanu Ivici Gubercu. Novi dresi so, kot to narekujejo modne smernice, oprijeti in elastični, obenem pa lahki za nošenje, saj izločajo vlago. “Domači dres” koprskeih nogometašev je sedaj v prevladujoči modri barvi s horizontalnimi debelejšimirumeni črtami, rumenimi napipsi in številko na hrbtu. Hlačke in nogavice so modre barve. Dres namenjen gostovanjem je v celoti bele barve. Majica ima vrsto, štiri milimetre debelih, komaj vidnih rumenih in modrih črt. Hlačke in nogavice so prav tako v beli barvi. Družba HS Football je nogometaše FC Luke Kopra opremila tudi z oblačili za trening in prosti čas.

V prihodnje bodo opremu HS Football nosili tudi nogometaši ostalih selekcij, med klubom in opremljevalcem pa že potekajo pogovori o načinu in možnostih trženja opreme, predvsem dresov, za širšo javnost.

Na sinočnji predstavitvi novih dresov so bili navzoči številni prijatelji koprskega nogometa, med drugimi tudi župan MO Koper Boris Popovič, ki je v dar dobil novi rumeno modri dres in izpostavil pomen tega športa za celotno mestno skupnost.