DomovArhivNovi ležeči policaji na Markovcu

Novi ležeči policaji na Markovcu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V prihodnjih dneh bo podjetje CPK pričelo z deli na Cesti na Markovec, kjer bodo najprej uredili grbino za umirjanje prometa na prehodu za pešce pri Semedelskih razgledih, nato pa še eno pod cerkvijo na Kvedrovi cesti pri odcepu za Modri gaj. Do sredine aprila bo tako na Cesti na Markovec veljala delna zapora, promet pa bo tekel izmenično enosmerno s pomočjo semaforja. Omenjena dela bodo stala 28.300 evrov. Vendar pa ti grbini ne bosta edini na Cesti na Markovec.

Cesto na Markovec so zgradili pred približno 45 leti, v teh letih je bila na nekaterih odsekih večkrat preplastena, temeljite obnove sta bila deležna le del v Prisojah (ob gradnji vodovoda) in del ob gradnji Semedelskih razgledov.

Zdaj naj bi obnovili del ceste od priključka s Prekomorskimi brigadami do križišča s Kvedrovo ulico, vendar prva faza zajema le tako imenovana prvi pododsek (Prekomorske brigade-priključek Klaričeva),kjer je predvideno tudi avtobusno postajališče, in tretji pododsek (od hišne številke 8a do priključka Ul. Sergeja Mašere).

V okviru obnove in preplastitve vozišča naj bi zdaj na omenjeni cesti, tako kot so predlagali prebivalci, postavili še tri grbine za umirjanje prometa, vse na obstoječih prehodih za pešce. Z obnovitvenimi deli naj bi CPK začel čez približno deset dni, vrednost del pa znaša 101 tisoč evrov.

Cesto na Markovec naj bi obnavljali po fazah. Čeprav je obnove najbolj potreben njen srednji del, od priključka s Klaričevo mimo obojestranske pozidave, pa bo v tem delu najprej potrebno rešiti vprašanja lastništva oziroma najti prave tehnične rešitve.