DomovArhivKoper bodo preplavili mladi rokometaši

Koper bodo preplavili mladi rokometaši

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru bomo ta konec tedna gostili kar 92 rokometnih ekip iz 7 držav, in sicer Italije, Avstrije, Hrvaške, Črne gore, Slovaške, Srbije in Slovenije, ki se bodo udeležili sedaj že tradicionalnega mednarodnega velikonočnega rokometnega turnirja – Koper Handball Cup 2016. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal organizator dogodka Tone Barič, so bili zaradi velikega zanimanja primorani prijave zapreti že mesec dni pred iztekom roka.

Rekordna je tudi letošnja udeležba na turnirju, nekje okrog 1300 mladih rokometnih upov, različnih starosti, od selekcij mini rokometa do kadetskih selekcij, kar potrjuje odlično zastavljeno idejo in dober izbor termina.

Osrednje prizorišče turnirja bo športna dvorana Osnovne šole Koper, tekme pa se bodo igrale še v drugih 5 dvoranah, v Areni Bonifika, telovadnici Srednje tehniške šole Koper, OŠ Dušana Bordona, dvorani na Škofijah in v Izoli.

Predtekmovanje se bo začelo v petek, ob 17.30, v Areni Bonifika in OŠ Koper, kjer bo ob 20. uri tudi svečano odprtje turnirja. Sobota bo rezervirana za tekmovanje, zvečer pa bo se bodo lahko mladi tekmovalci družili v Disco Planetu Tuš. Druženje bo organizirano tudi za trenerje in spremljevalce, ki se bodo nato odpravili še na voden ogled kleti Vinakoper. V nedeljo so na sporedu polfinalni in finalni obračuni, ob 20.30 pa se bo turnir sklenil s posebno slovesnostjo in razglasitvijo zmagovalca.  

Rokometni turnir je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je izrazil zadovoljstvo, da se je turnir hitro uveljavil in zgolj v treh letih postal tradicionalen. Ob tem je poudaril tudi pomen pestrega športnega dogajanja za razvoj športnega turizma, ki je v koprski občini zadnja leta ena od prioritet, kar je tudi razlog, da je občina veliko investirala v športne objekte in spremljajočo infrastrukturo.