DomovArhivZa Slovenijo nocoj tudi trije nekdanji igralci Kopra

Za Slovenijo nocoj tudi trije nekdanji igralci Kopra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Zmaga je v drugem planu, saj začenjamo novo pot«,

je pred nocojšnjim srečanjem povedal slovenski selektor Srečko Katanec. Kot je znano, je Katanec v ekipo, ki se bo nocoj na Bonifiki pomerila z reprezentanco Makedonije, vpoklical tudi nekaj novincev, ki so z dobrimi igrami v svojih klubih opozorili na svojo kakovost. Med mladimi, ki bodo kandidirali za današnji nastop, so tudi trije nekdanji igralci Kopra, in sicer piranska brata Andraž in Aljaž Struna ter Enej Jelenič iz Dekanov – slednja bi tako za reprezentanco zaigrala prvič. Brata Struna sta v sezoni 2009/10 s Koprom osvojila naslov državnih prvakov, Jelenič pa je kot perspektiven igralec iz koprskega kluba leta 2011 prestopil k italijanskemu prvoligašu Genoi. Od tam je prestopil v Padovo in nato v Livorno, kjer igra še danes.

»Odločili smo se, da bomo ponudili priložnost novim fantom. Upam, da me bodo novinci presenetili v pozitivnem smislu.  Če bo tako, bomo vsi zadovoljni,«

je dan pred obračunom z Makedonci dejal slovenski selektor.

sloa_katanec_tiskovka2

Sicer pa se je doslej Slovenija z Makedonijo pomerila na treh tekmah, vse so bile prijateljske, in žal je na vseh treh izgubila (2:3, 0:2, 1:4), morda pa jim bo osvežena ekipa z novimi dresi nocoj na Bonifiki prinesla več sreče.

Slovenska vrsta se bo prihodnji ponedeljek, 28. marca, v Belfastu pomerila še s Severno Irsko.

makedonija_postava_nl