DomovArhivNovi trener Obradovič bo iz nogometašev skušal izvleči največ

Novi trener Obradovič bo iz nogometašev skušal izvleči največ

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko so Koprčani v drugi del prvenstva vstopili precej optimistično in drzno, a kljub nekaj dobrim predstavam, zmagi nad Krko in zadnjim remijem z ND Gorico, niso izpolnili pričakovanj vodilnih v klubu, je vrste rumeno-modrih moral zapustiti trener Slavko Matić. Odločitev je včeraj tudi uradno potrdil športni direktor kluba Dušan Petković in jo pospremil z besedami »rezultati niso bili taki, kot smo načrtovali, igrali smo slabše od pričakovanj«, ne glede na to, da je moštvo dejansko osvojilo štiri točke.

»Koper ni klub, ki bi smel dopustiti, da je zadnji na lestvici,« je jasen Petković, ki dodaja, da je najbolj zaskrbljujoč način igre, ki ni bil zadovoljiv. Osvojene točke in situacija na lestvici po njegovem nikakor niso merilo kakovosti igralske zasedbe, ki je zmožna bistveno več. A krivde ne vali neposredno na trenerja, saj pravi, da je v nogometnem svetu, ko ni rezultatov, vedno lažje zamenjati trenerja, kot 25 igralcev. O sedaj že bivšem trenerju Slavku Matiću pa pravi, da gre za ekstremnega profesionalca, ki se nogometu posveča 24 ur dnevno.

Novi trenerski up, Milan Obradović, ki je vajeti koprskega prvoligaša v svoje roke prevzel danes, uživa polno zaupanje športnega direktorja – prepričan je namreč, da je Obradović najbolj smotrna izbira. Do konca prvenstva je namreč še zgolj 10 krogov, torej še zelo malo časa, zaradi česar niso želeli tvegati in poskušati s trenerjem, ki ekipe sploh ne pozna.

»Zato smo se odločili za nekaj novega, hkrati pa je to trener, ki se z igralci že dobro pozna,« to je, tako Petković, odlično tudi za samo moštvo, ki bo nadaljevalo v istem ritmu, vendar z neko novo idejo.

E53G1412

»Z ekipo sem od samega začetka, vem kaj me čaka in česa so sposobni,« je pred prvim uradnim treningom v novi funkciji povedal Milan Obradović, ki bo premor v prvenstvu izkoristil za to, da se ekipa zbliža. Kot je dejal, so fantje že odlično fizično pripravljeni, treba pa bo nekaj več postoriti na zavesti, da bodo razumeli situacijo v kateri so se trenutno znašli.

»Iz njihovih sposobnosti in vrlin bomo poskusili izvleči največ,« je še povedal in dodal, da bodo le tako uspeli doseči spremembe, ki jih vodstvo zahteva.