DomovArhivOb 40-letnici tudi novo gasilsko vozilo

Ob 40-letnici tudi novo gasilsko vozilo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Vozilo, katerega skupna vrednost znaša dobrih 100 tisoč evrov, je v veliki meri sofinancirala tudi Mestna občina Koper, preostali delež pa je zagotovilo društvo iz lastnih sredstev oz. donacij.

Da ima gasilstvo v Movražu že hvalevredno tradicijo so minulo soboto, na svečani seji v prostorih kulturnega doma v Gračišču spomnili številni gostje, ki so se udeležili praznovanja ob 40-letnici tamkajšnjega gasilskega društva. Dogajanje, v okviru katerega so podelili tudi plakete, priznanja in zahvale vsem tistim, ki so bili tako ali drugače vpeti v dogajanje in razvoj gasilstva v Movražu, so s svojim nastopom popestrili tudi člani KD Šavrini in anka Šavrnike, ki so za to priložnost pripravili prav poseben program. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je posebej pohvalil požrtvovalno delo gasilcev.

Sicer je bilo PDG Movraž ustanovljeno davnega leta 1975. V svojih štirih desetletjih je nanizalo kar nekaj omembe vrednih imen in prelomnih dogodkov. V letu 2004 je tako društvo, ki danes šteje kar 15 operativnih prostovoljnih gasilcev, dobilo manjše gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov, ki ga je sofinancirala tudi koprska občina, leta 2005 – ob 30. jubileju, pa je svoja vrata odprl tudi nov in opremljen gasilski dom v Movražu.