DomovArhivObalna cesta tudi uradno v roke občinama

Obalna cesta tudi uradno v roke občinama

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prekategorizacijo nekoč državne regionalne ceste R3-754 med Koprom in Izolo so Obalni župani napovedovali že vrsto let, država pa se je k temu koraku zavezala z dogovorom o ureditvi prometne problematike na Obali, ki so ga z ministrstvom za infrastrukturo podpisali konec maja letos. Sledila je Uredba o spremembi kategorizacije državnih cest (UL RS, št.38/2015) in sklep Vlade RS, s katerima je bila obalna cesta Koper-Izola črtana iz državne uredbe in naposled prenesena v upravljanje Mestni občini Koper in Občini Izola.

Zadnji korak je bil včerajšnji podpis primopredajnega zapisnika o prenosu vzdrževanja javne ceste na obe občini, kar pomeni, da je odsek obalne ceste z današnjim dnem tudi pravno-formalno v upravljanju in vzdrževanju Mestne občine Koper in Občine Izola.

Cesta ima tako z današnjim dnem status nekategorizirane občinske javne poti na območju mesta Koper, ki jo bo vse do dogovora z Občino Izola o usklajenem vzdrževanju, ta bo predvidoma začetek julija, vzdrževalo Javno podjetje Komunala Koper.