DomovArhivPozor hud ples

Pozor hud ples

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Predstava je nadaljevanje in mednarodna nadgradnja predhodne didaktične plesne uspešnice Pozor, hud Ples!, ki si jo je ogledalo že blizu 10 tisoč obiskovalcev, kar je izjemen dosežek za slovenski plesni prostor, njen avtor, koreograf Iztok Kovač, pa je zanjo prejel tudi Župančičevo nagrado.
Predstava, v Kopru bo na odru šest plesalcev, razbija mit o odtujeni nedostopnosti sodobnega plesa in njegovi zaprtosti vase, saj na sodoben način komunicira z gledalcem, ples predstavi kot del sodobnega urbanega utripa življenja in ga prevaja v dostopen jezik, na katerega niso imune niti druge oblike »mobilne kulture«.
»Vrnitev Legend« kronološko in pregledno predstavi zgodovino sodobnega plesa ter se razvija v pravo plesno avanturo, gledalca pa vpelje v genezo sodobnega plesa s predstavitvijo vrste plesnih legend z zvenečimi imeni ter s serijo ilustrativnih koreografskih podob in plesnih stilov iz različnih obdobij. Skupina EnKnapGroup s serijo primerov iz svetovnega plesnega repertoarja uprizori več predstav v eni sami.Opravka imamo z živo zgodovino, ki je z različnimi koreografskimi pisavami vpisana v plesalčevo/gibalčevo telo, in se dogaja pred gledalci tukaj in zdaj.
Cena vstopnice je 8 evrov, za dijake, študente, člane plesnih šol, upokojence in člane Društva Primorski poletni festival pa 5 evrov.