DomovArhivKošarkarji iz vse Evrope preplavili Koper

Košarkarji iz vse Evrope preplavili Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo, ki se je po trinajstih letih spet vrnilo v Koper, je v vlogi gostitelja odprl rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, dobrodošlico pa so občinstvu in udeležencem podali še predstavniki Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA), Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA), organizacijskega odbora prvenstva in Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP) ter Mestne občine Koper (MOK).

Za naziv najboljšega med študentskimi ekipami v Evropi se bori več kot 450 košarkarjev iz 14 držav, turnir pa igrajo v košarkarskih dvoranah OŠ Koper, Arene Bonifika in Srednje tehnične šole Koper.

Izžrebali tri skupine

Žreb skupin je potekal v soboto, po prihodu vseh tekmovalcev v Slovenijo. Domača ekipa Univerze na Primorskem, ki je kot gostitelj bila uvrščena v skupino A, se bo pomerila z Estonci, Francozi in Romunci. “Borili se bomo po najboljših močeh,”so zagotovili člani domače ekipe, ki se veselijo neponovljive izkušnje in so že nestrpno pričakovali prvo tekmo z Estonci.

Moški ekipi Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru sta se uvrstili v skupini C in D, edina slovenska ženska ekipa Univerze v Ljubljani pa se bo v skupini A pomerila z Avstrijo in Portugalsko.

Na tekme brezplačno

Vsi ogledi tekem so brezplačni, sreda pa bo tekmovanja prost dan. Razpored tekem je objavljen na uradni spletni strani prvenstva basketball2015.eusa.eu, prvenstvo pa bo možno spremljati tudi prek različnih družbenih omrežij (@EUCKoper).

Finalna obračuna se bosta odigrala v soboto, 27. junija v OŠ Koper. Ženski finale bo odigran ob 17.45, moški ekipi pa se bosta pomerili ob 20.uri.

Včerajšnje uradno odprtje na osrednjem mestnem trgu je bilo nadvse prijetno, iz vseh ulic, ki vodijo na trg, pa so prihajale ekipe držav udeleženk. Prisotne je nagovoril tudi koprski podžupan Peter Bolčič. Med drugim je rekel, da je Koper pravo mesto za evropsko prvenstvo, “saj, kot naš župan rad ponavlja in poudarja, je v Kopru šport tako rekoč doma.” Šport je namreč področje, v katerega je občina veliko vlagala. Ker pa se vedno več športnikov, tudi iz tujine, v Kopru dobro počuti, v občini ne skrivajo želja, da bi že v kratkem postali pravo Olimpijsko središče naše države.