DomovArhivObčina je trgovcem omogočila učenje angleščine

Občina je trgovcem omogočila učenje angleščine

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dejstvo je, da zadnja leta Koper postaja vse bolj prepoznavna in vse bolj priljubljena turistična destinacija, ki jo, predvsem na račun potniških ladij, obišče veliko turistov z vseh koncev sveta. Da bi ponudbo mestnega jedra vse bolj približali željam in potrebam turistov, so se pred časom koprski trgovci združili v zavod Koper Otok. Trgovci in drugi lastniki lokalov v mestnem jedru se namreč zelo dobro zavedajo, da sta za oživitev starih mestnih središč potrebni tako dobra ponudba kot tudi visoka kakovost storitev.  V ta namen v sodelovanju z Mestno občino Koper redno pripravljajo razne akcije in ugodnosti, s katerimi si prizadevajo v središče Kopra pritegniti čim več kupcev. O odličnem sodelovanju med koprsko občino in Zavodom Koper Otok smo pisali tudi v včerajšnjem prispevku, ki si ga lahko preberete tukaj.

Koprska občina se je odzvala tudi na zadnjo pobudo domačih trgovcev  in jim omogočila brezplačno učenje angleškega jezika na Ljudski univerzi Koper. Tako se je 15 trgovcev vključilo v 40-urni tečaj angleškega jezika, ki so ga na Ljudski univerzi posebej prilagodili za potrebe trgovcev. »Tako se na primer učijo, kako v angleščini sprejeti gosta, mu primerno ponuditi svojo storitev, mu posredovati osnovne informacije o mestu in njegovi kulturi«, pojasnjuje vodja izobraževalnega področja na Ljudski univerzi Koper Darja Škorjanc Braico.

Nad tečajem so navdušeni tudi njegovi učenci. »Tečaj mi je vlil samozavest pri komunikaciji v angleškem jeziku«, je za portal ekoper.si povedala Franka Ugrin iz koprske zlatarne Tomovski, podobnega mnenja je tudi Danijel Sertič iz Čokoladnice da Ponte.

»Seveda pa to ne bo edini izobraževalni tečaj, saj nam je Mestna občina Koper zagotovila sredstva za izpeljavo še nekaterih izobraževanj. Med našimi člani tako vlada zanimanje tudi za izobraževanja v zvezi z aranžiranjem izložb, bontonom in poslovno komunikacijo, enostavnim oblikovanjem tiskovin itd.«,je pojasnila Ingrid Celestina iz Zavoda Koper Otok.