DomovArhivObčina razveselila 247 socialno ogroženih otrok

Občina razveselila 247 socialno ogroženih otrok

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Veseli december je pred vrati, v Mestni občini Koper pa so letos prehiteli čas prazničnih obdarovanj in že v minulem mesecu s paketi pomoči obdarili več kot 160 predšolskih otrok iz socialno ogroženih družin, do konca leta pa bodo obdarili še več kot 80 otrok, starih manj kot sedem let. »Skupaj bo pakete pomoči, ki smo jih pripravili s sredstvi Mestne občine Koper, prejelo 247 otrok«, pravi predsednica Območnega združenja Rdečega križa Koper Irena Sirotič Dobrila in dodaja, da so s tem marsikateremu otroku in njihovim staršem tako pričarali nasmeh na obrazu.

paketi
Poslovni sekretar koprskega RK Andrej Gustinčič, sodelavka v sociali Milena Bužan in prostovoljec Hasan Felič ob paketih za predšolske otroke.

»Mestna občina Koper je za nakup paketov, ki vsebujejo prehrambene izdelke, izbrane s pomočjo pediatrov in plenice, namenila 25.500 evrov«, pojasnjuje predstojnik Urada za družbene dejavnosti in razvoj Mestne občine Koper Timotej Pirjevec. Po njegovih besedah so se za pomoč predšolskim otrokom odločili zato, »ker ta skupina naših občank in občanov doslej ni bila deležna nobene druge oblike pomoči«.

Seznam upravičencev je Rdeči križ uskladil s krajevno pristojnim Centrom za socialno delo. Po besedah Irene Sirotič Dobrila so med prejemniki paketov večinoma otroci brezposelnih, ki aktivno iščejo zaposlitev, otroci samohranilk in samohranilcev ter otroci iz družin z več otroki, ki kljub zaposlenim staršem, ki prejemajo minimalne plače, živijo v socialni stiski.