DomovArhivObisk iz Turčije

Obisk iz Turčije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper so ob tej priložnosti obiskali trije gostje iz Turčije, in sicer vodilni za področje prehrane, kmetijstva in živinoreje v distriktu Istanbul, direktor področja kulturnih in družbenih dejavnosti na občini Gaziosmanpasa Tarkan Karahasanoglu ter direktor mladinskega informacijskega centra in koordinator za mednarodne projekte občine Gaziosmanpasa Yasin Gökrem, ki se bodo na Obali mudili vse do konca tedna.

Na Mestni občini Koper sta jih sprejela predstojnik Urada za družbene dejavnosti in razvoj koprske občine Timotej Pirjevec ter svetovalka koprskega župana Jana Tolja, ki sta gostom uvodoma predstavila Mestno občino Koper, njeno ureditev in delovanje, nanizala sta nekaj zgodovinskih dejstev in zanimivosti, ter jim na kratko predstavila tudi program, ki so ga na koprski občini pripravili za goste. Ti bodo tako v naslednjih dneh spoznali različna področja delovanja koprske občine, s poudarkom na sociali, med drugim pa obiskali tudi Center za pomoč na domu, Dom za starejše občane, vrtec Olmo-Prisoje, eno od osnovnih šol, koprsko pristanišče, Areno Bonifika, oba stadiona, Krizni center, Mladinsko letovišče Debeli Rtič, mudili pa se bodo tudi v zaledju, kjer jim bodo poleg pestre kulinarike in kulture predstavili tudi turistično ponudbo srca Istre.

Koprsko-Istanbulska naveza je plod sodelovanja pri projektu Istanbul On the Path to EU, katerega cilj je omogočiti lokalnim oblastem v Istanbulu vzpostavitev partnerstva, in sicer v obliki tako imenovanega Town Twinninga (pobratenja op. a.), ter skupnih projektov.