DomovArhivObletnica Barčice s košarkarskim turnirjem

Obletnica Barčice s košarkarskim turnirjem

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Turnir so sredi junija v koprski Areni Bonifika organizirali v sodelovanju s Športno zvezo Koper in Javnim zavodom za šport Mestne občine Koper. Poleg ekipe Barčice so nastopile še ekipe Socialno varstvenega zavoda Dutovlje, Šentmarja in Sklada Mitja Čuk iz Trsta.

Na turnirju, ki je ponudil zelo izenačene dvoboje, zavidljivo košarkarsko znanje in veliko željo po zmagi, so na koncu slavili košarkarji Socialno varstvenega zavoda Dutovlje, ki so se uvrstili pred ekipo DDTC Barčica, Šentmarjem ter ekipo Sklada Mitja Čuk.

Po končanem turnirju pa so pripravili tudi okroglo mizo na temo »Vključevanje uporabnikov DDTC Barčica v običajne športne klube kot primer dobre prakse«. Predsednik Judo kluba Koper Goran Prša je predstavil projekt vključevanja, ki ga klub izvaja že dvajseto leto. Prav tako so svoje izkušnje predstavili uporabniki, trenerji in drugi športni delavci. Vključevanje v lokalno okolje tudi na športnem področju je namreč za življenje uporabnikov dnevnih delovno terapevtskih centrov in zavodov izjemnega pomena, zato je dogajanje v Areni Bonifika in sodelovanje vseh, ki so prispevali k organizaciji dogodka, lepa napoved za prihodnost.

Sicer pa je program dnevnega centra namenjen občankam in občanom Mestne občine Koper, ki imajo dolgotrajne težave v duševnem zdravju in so bili pogosto ter dalj časa na zdravljenju v psihiatričnih ustanovah ali nameščeni v posebnih socialnih zavodih. Da program deluje vsa ta leta, gre zahvala Mestni občini Koper in Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki društvo financirata.