DomovArhivOblikoval se je ekonomsko-socialni svet obalno-kraške regije

Oblikoval se je ekonomsko-socialni svet obalno-kraške regije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na prvi, konstitutivni seji je svet imenoval svoje vodstvo, posvetili pa so se zlasti problematiki brezposelnosti v regiji. Med izzivi za naslednje leto je bilo še posebej izpostavljeno naraščanje dolgotrajne brezposelnosti, brezposelnost mladih, staranje prebivalstva in poklicna neskladja na trgu dela.

Ekonomsko socialni svet, ki ga sestavljajo Mestna občina Koper, občine Divača, Hrpelje – Kozina, Ilirska Bistrica, Izola, Komen, Piran in Sežana, sežanska območna obrtno-podjetniška zbornica, Primorska gospodarska zbornica iz Kopra in Območna organizacija ZSSS Primorska ter Notranjska in Obalna sindikalna organizacija KS 90, bo prvo leto vodil koprski župan Boris Popovič, njegov namestnik bo podžupan Danijel Cep, sekretar pa Peter Majcen.
Sicer so regijski ESS ustanovili že pred dvema letoma in pol, a do zdaj še ni zaživel, je pojasnil predsednik KS 90 Peter Majcen. Kot je poudrail, obstaja veliko problematik, o katerih bi se morali skupaj pogovarjati sindikati, delodajalci in lokalne skupnosti s tega območja.