DomovArhiv»Prvi cilj je izpolnjen, zdaj gremo naprej«

»Prvi cilj je izpolnjen, zdaj gremo naprej«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Rezultati, ki ste jih pokazali govorijo sami zase. Izbrali so vas za nogometaša novembra celotne Primorske regije, uvrščajo pa vas tudi v najboljšo enajsterico 19. kola, kaj vam to pomeni?

Vsakemu športniku tako priznanje veliko pomeni, je pa treba povedati, da gre velika zahvala za to tudi mojim soigralcem, brez katerih sam ne bi bil tako uspešen in ne bi imel takih rezultatov. To, da je danes koprski klub v samem vrhu slovenske lige je plod skupnega dela celotne ekipe.

_MG_7013

V jesenskem delu je bila vaša igra dobra, kakšne spremembe si želite?

Predvsem si želim, da bi klub ostal tak kot je, torej uspešen. Seveda so želje, da bi bili bolj konkretni v igri in da bi ciljali proti vrhu, ampak glede na to, kako smo začeli, je že sedaj zelo dobro. Trener je najprej želel postaviti močno obrambo, ker je to osnova celotne igre, sedaj ko smo to dosegli pa imamo priložnost, da postanemo prepoznavni tudi po napadalni igri in ne samo po obrambi.

Verjetno k temu sodi tudi več podpore s tribune?

Presenečen sem nad tem, da tako dobro igro v prvi ligi spremlja tako majhno število gledalcev, pričakoval sem, da bo vsaj na tistih pomembnejših tekmah nekoliko več občinstva.

Kakšna pa so vaša pričakovanja glede letošnje sezone? Vsi govorijo o tem, da se je treba obdržat v prvi ligi, ali lahko dosežemo več?

Osnovni cilj je bil seveda, da ohranimo mesto v prvi ligi, smo namreč ena najmlajših ekip, imamo kar šest mladih nogometašev. Z zmago proti Krki smo po mojem izpolnili prvi cilj, zdaj pa gremo naprej.